IKKE FEDTFATTIG

 

Egentlig var det meningen, der skulle have været mælkesauce i denne suppe, men kokken kunne åbenbart ikke læse, så derfor blev det mornaysauce – godt det ikke var kirsebærsaucen der stod ved siden af. Nå, resultatet blev faktisk helt godt.

 

  • Kategori:  Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1656/394
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt: 35 %
    Kulhydrat:
     48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     328/78
    Protein: 3 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 25 g stegemargarine
  • Ca. 450 g pastinakker
  • 4 rødløg
  • 2 tsk. rørsukker
  • 150 g frosne, optøede eller friske brombær
  • 1 dl friske timianblade
  • 1 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 250 g champignoner
  • 1 lille fed hvidløg
  • ½ tsk. tørret timian
  • 3½ dl vand
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • ½ liter Mornaysauce, den lette

Tilbehør:

Sådan tilberedes cremet champignonsuppe med brombær og hjemmelavede grissini

  1. Skræl pastinakkerne, og skær dem i små tern.
  2. Pil løgene, og skær dem i både.
  3. Pil hvidløget, og læg det i en hvidløgspresser.
  4. Skyl timianen, og fjern evt. kviste.
  5. Skyl champignonerne, og fjern evt. urenheder, og skær champignonerne i kvarte.
  6. Skyl brombærrene, og fjern evt. urenheder, hvis de er friske.
  7. Lad margarinen blive gylden i en pande, og steg pastinakkerne i ca. 7 minutter – rør af og til.
  8. Tænd ovnen på 200° C.
  9. Kom løgene ned til pastinakkerne, og steg dem med i ca. 3 minutter.
  10. Tilsæt sukker, salt, brombær og timian, og varm brombærsalsaen i ca. 2 minutter.
  11. Smag til med salt og sukker.
  12. Smelt Becel i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  13. Svits champignon, presset hvidløg og timian i ca. 3 minutter.
  14. Tag gryden af varmen, og blend champignonblanding, vand og bouillonterning.
  15. Rør Mornaysauce og salt i, og bring suppen i kog under omrøring.
  16. Læg grissini i ovnen i 3-4 minutter, til de er varme.
  17. Servér suppen i dybe tallerkener med brombærsalsa og grissini til.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!