Navnet på denne ret er inspireret af det flade Lutland med de sandede hedesletter og enkelte bakkeøer. Halvøen der er landfast med det europæiske kontinent som den eneste del af Danmark. Nogen gæt på, hvorfor retten hedder, som den gør?
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2487/592 - Energifordeling:
Protein: 38 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 35 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 333/79
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 6 g
Ingredienser:
- 1 svinemørbrad
- 3 store løg
- 500 g champignon
- 1-2 fed hvidløg
- 6-8 skiver bacon
- ¾ dl rødvinseddike
- 1¼ dl vand
- 6-8 cherrytomater
- 10 kyllingepølser
- 3-4 dl fløde, 4 %
- Cayennepeber
- Chilipulver
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 600-800 g kartofler
Sådan tilberedes kombardo-gryde med mørbrad:
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
- Fjern hinder og sener fra mørbraden, og skær den i passende stykker.
- Pil løg, og skær dem i både.
- Skyl champignonerne, og skær dem i grove stykker.
- Hak hvidløgsfeddene.
- Brun baconen, til den begynder at blive gylden og får stegeskorpe.
- Tilsæt nu mørbradstykkerne, og brun af sammen med bacon, og steg videre til mørbradstykkerne er gyldne (ca. 5-7 minutter).
- Tag mørbradstykkerne op, og sæt dem til side.
- Tilsæt løg, champignoner og hvidløg, cayennepeber og en smule chili.
- Tilsæt rødvin og vand, når løgene er stegt nærmest gennemsigtige og har fået lidt stegeskorpe.
- Tilsæt mørbradstykkerne igen, og hæld vand ved, så det lige akkurat dækker.
- Steg ved svag varme i ca. 5-10 minutter.
- Skær 6-8 cherrytomater i kvarte.
- Skær kyllingepølserne i passende stykker.
- Tilsæt cherrytomater, pølsestykker og fløden, og lad det hele simre i 5-7 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Servér med de kogte kartofler.
Dommen:
Samlet:
- Skær mørbraden i passende stykker.
- Skær løgene i både.
- Skær champignonerne i grove stykker.
- Skær evt. baconen i mindre stykker.
- Brun baconen…
- …til den får stegeskorpe.
- Tilsæt mørbradstykkerne.
- Brun sammen med baconen, til mørbraden er gylden.
- Brun løg, hvidløg og champignoner.
- Krydr med cayennepeber og chilipeber.
- Brun til løgene tager en smule farve.
- Tilsæt rødvinseddike og vand.
- Tilsæt vand så det dækker.
- Skær kyllingepølserne i passende stykker.
- Tilsæt pølser og tomater.
- Tilsæt fløden.
- Smag til med salt og peber.
- Servér med kartofler.