Top lækker pizza med tomat og basilikum – selv den voksne del af familien, som ellers ikke er så vild med pizza spiste op – og gav den toppoint.

Pizzaen smager også godt kold, så du kan tage den med i madpakken dagen efter – Du kan naturligvis også varme den lidt i ovnen, inden du spiser den.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 25 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1445/344
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 464/111
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 1 fuldkornspizzadej
  • 750 g tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g revet mozzarellaost
  • 50 g lufttørret skinke
  • ½ dl hakket, frisk basilikum

Sådan tilberedes pizza med tomat, basilikum og mozzarella:

  1. Lad dejen ligge ved stuetemperatur i ca. ½ time.
  2. Tænd ovnen på 230° C.
  3. Rul dejen let ud, og læg den på en bageplade.
  4. Fold kanterne af dejen med fingrene for at danne en rand.
  5. Forbag i 8 minutter.
  6. Skær tomaterne i tynde skiver, og læg dem på køkkenrulle. Dæk med køkkenrulle, og lad dem stå 5 minutter.
  7. Hak hvidløget.
  8. Tag dejen ud af ovnen.
  9. Fordel hvidløg på ​​dejen.
  10. Fordel halvdelen af osten over dejen.
  11. Fordel tomatskiver oven på, og drys med peber.
  12. Fordel resten af osten over.
  13. Bag i 5 minutter.
  14. Hak skinken.
  15. Steg skinken på en pande uden tilsætning af fedtstof.
  16. Drys skinken over pizza med tomat, og bag yderligere 1 minut, eller indtil skorpen er gylden.
  17. Drys basilikum over pizza med tomat og skinke, og lad den stå i 2 minutter.
  18. Skær pizza med tomat og basilikum i 4-8 stykker, og del med din familie 😉

Dommen:

Natascha:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!