To slags fisk med de lækreste flødestuvede grøntsager og frisk pasta til. Og så en hverdagsaften. Det var der faktisk ingen ben i.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2654/632
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt:
     27 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    495/118
    Protein: 7 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 200 g laksefilet
  • 300 g langefilet
  • 4 skiver lufttørret skinke
  • 4 skiver gedeost
  • 8 basilikumblade
  • 4 spsk. rugmel
  • 4 tsk. tandoorikrydderi
  • 4 gulerødder
  • 8 forårsløg
  • 250 g champignoner
  • 1 rød chilipeber
  • 1½ spsk. stegemargarine
  • 2 dl fløde 9 %
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 300 g pasta

Sådan tilberedes stegt lange, laksepakker og flødestuvede grøntsager:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skær laksefileten i passende stykker.
  3. Læg et skive gedeost og et par basilikumblade på hvert stykke, og pak hvert stykke ind i en skive lufttørret skinke.
  4. Krydr med salt og peber.
  5. Læg “pakkerne” på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  6. Sæt pladen i ovnen i ca. 20 minutter.
  7. Skær grøntsagerne i stave – undtagen chilien som skæres i ringe.
  8. Rist grøntsagerne kort i ½ spsk. margarine.
  9. Tilsæt fløden, og lad det koge ned til halvdelen.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  12. Skær langefileten i passende stykker.
  13. Bland rugmel med tandoori, salt og peber, og vend fisken heri.
  14. Steg dem i den sidste spsk. margarine ca. 3-4 minutter på hver side, til fisken er gennemstegt.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”