Vi får fisk bragt til døren hver 14. dag, så vi prøver en masse nye retter med fisk. Pighvar – eller den billigere slethvar – stegt på skiver af squash.

Herhjemme er vi ikke ret vilde med squash. Vi ved godt de er grønne og sunde, men smagen … njah … det er altså ikke lige os. Men vi har et motto, som siger, at engang imellem er man nødt til at smage ting man ikke kan lide igen, fordi man ændrer smag med alderen. Lad os sige det sådan: Squash vil stadig ikke være en fast ingrediens i vores køkken, men den smagte faktisk fint på denne her måde – egentlig smagte de ikke af særlig meget, men de gav en dejlig sprødhed til retten.

Får du ikke fisk tit nok, kan det være en idé at gøre ligesom os – få en kasse med fisk bragt lige til døren. Så har du dem, og så er der ingen undskyldning for, at du ikke lige noget forbi fiskevognen, da den holdt på torvet.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2293/546
  • Energifordeling:
    Protein: 21 %
    Fedt: 24 %
    Kulhydrat:
     55 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     480/115
    Protein: 5 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 600 g pig- eller slethvarfileter uden skind og ben
  • 1 æg
  • 1 squash
  • 1 spsk. olie
  • 2 spsk. honning
  • 300 g tyttebær
  • Saft af 2 appelsiner
  • 2 spsk. rød balsamicoeddike
  • Salt
  • Peber 

Tilbehør:

  • 400 g hjemmelavet pasta – vi skar dem i bånd, men det er selvfølgeligt op til den enkelte
  • 4 forårsløg

Sådan tilberedes pighvar på squash med tyttebær:

  1. Skyl tyttebærrene.
  2. Varm honning i en gryde, til den begynder at boble.
  3. Svits tyttebærrene et par minutter i honningen.
  4. Tilsæt appelsinsaft og balsamicoeddike, og lad det hele simre i 3-4 minutter.
  5. Blend det herefter til en lækker puré – tilsæt evt. lidt vand, hvis det er nødvendigt.
  6. Skyl squashen, og skær den i meget tynde skiver.
  7. Pisk ægget sammen, og pensl pighvarfileterne med det.
  8. Læg squashskiverne forskudt taglagt på fileterne, og tryk dem godt fast.
  9. Varm olien op på en pande, og steg pighvarren med squashskiverne nedad i ca. 10-15 minutter ved jævn varme. Den skal IKKE vendes undervejs, men stege helt færdig ved at stege kun på den ene side.
  10. Rens i mens forårsløgene, og kog dem i letsaltet vand, og lad dem herefter dryppe af i et dørslag.
  11. Kog også pastaen i saltet vand.
  12. Når det hele er færdigt og klar til servering, vendes pighvarren, så squashskiverne kommer opad. Servér med pasta, forårsløg og tyttebærpuré.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!