Mole poblano er en mexikansk ret, hvor der er chokolade i saucen. Vi har tilberedt vores med kakaopulver i stedet. Ved hjælp af et proteinpulver fra LinusPro Nutrition. Det giver ikke den samme glatte sauce som med chokolade, men smagen er god nok.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     3506/835
  • Energifordeling:
    Protein: 21 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 538/129
    Protein: 7 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 15 g

Ingredienser:

  • 5 dl minimælk
  • 180 g majsmel
  • 90 g hvedemel
  • 3 æg
  • 1 spsk. let, flydende margarine
  • Stegemargarine til stegning af pandekagerne
  • 30 g peanuts
  • 1 løg
  •  1 rød chilipeber
  •  1 spsk. olivenolie
  •  3 fed hvidløg
  •  2 tomater
  •  1 rød peberfrugter
  •  50 g brød – groft af en eller anden art
  •  1 tsk. allehånde
  •  1⁄2 tsk. stødt kanel
  • 1 brev (30 g) LinusPro Nutrition Whey100 med kakaosmag
  •  1 dåse kidneybønner
  •   150 g revet mozzzarella
  • Salt

Tilbehør:

  • 2 gulerødder
  • ½ agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 dl snittet icebergsalat

Sådan tilberedes majspandekager og mole poblano:

  1. Kom majsmel, hvedemel og minimælk i en skål, og pisk det godt sammen.
  2. Tilsæt æg og ½ tsk. salt, og pisk godt igen.
  3. Tilsæt flydende margarine, og rør godt igen.
  4. Opvarm en pandekagepande – eller en anden egnet pande – kom lidt stegemargarine på, og steg/bag 8-9 tynde pandekager heri.
  5. Hak peanuts groft, og rist dem kort på en tør pande.
  6. Stil dem til side.
  7. Snit chili, løg og hvidløg fint, og sauter i olien i et par minutter i en gryde eller sauterpande.
  8. Skær brødet i tern.
  9. Skær tomater og den ene peberfrugt i tern, og tilsæt dem.
  10. Tilsæt de hakkede peanuts, brød, allehånde og kanel.
  11. Lad det hele simre under låg i ca. 15 minutter.
  12. Skær imens gulerødder, agurk og den sidste røde peber i stænger.
  13. Tænd ovnen på 200° C.
  14. Blend tomatblandingen til en sauce ved hjælp af en stavblender.
  15. Vend proteinpulver og de afdryppede bønner i gryden og smag evt. til med lidt salt.
  16. Fordel mole poblano på majspandekagerne.
  17. Læg grøntsagsstænger på (der må gerne blive grøntsagsstænger i overskud), rul pandekagerne sammen, og læg dem på sammenføjningen i et ildfast fad.
  18. Drys med mozzarella, og sæt fadet med pandekager og mole poblano i ovnen, og bag dem til osten er gylden.
  19. Servér de varme pandekager med mole poblano sammen med og icebergsalat og resten af grøntsagsstængerne.

Tip
Smelt al stegemargarine på pandekagepanden, inden du går i gang, så undgår du en del stegeos – frem for når du skal smelte en lille klat for hver pandekage – hæld den smeltede margarine over i en lille kande eller lignende, og hæld så lidt smeltet margarine på pandekagepanden inden hver pandekage.

Fakta om varen
LinusPro Nutrition er en dansk webshop, der udelukkende sælger 100 % danskproducerede kvalitetskosttilskud i form af Proteinpulver og Kreatin til effektiv muskelopbygning, samt Weight Gainer til at øge din muskelmasse. De har endvidere udviklet en række kost- og proteinbarer, der kan benyttes som snacks og måltidserstatninger i løbet af en travl dag.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!