En af de kødløse. Normalt bruger vi risottoris til denne ret, som jo er en risotto, men det var ikke til at opdrive, så vi prøvede med en blanding af almindelige og vilde ris, og det blev faktisk ret lækkert også.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1968/469
  • Energifordeling:
    Protein: 10 %
    Fedt:
     27 %
    Kulhydrat: 63 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    320/76
    Protein: 2 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 4 dl ris
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 gule peberfrugter
  • 4 stilke bladselleri
  • 2 porrer
  • 6 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 12 dl grøntsagsbouillon
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes peberrisotto:

  1. Skær peberfrugterne i tynde strimler, og snit porrer og bladselleri fint.
  2. Svits alle grøntsagerne i margarinen sammen med risene. Risene skal blive klare.
  3. Hæld bouillonen i lidt ad gangen, og krydr med salt og peber.
  4. Læg låg på gryden, og lad risottoen simre i 15 minutter.
  5. Tag gryden fra varmen, rør en gang i retten, og læg låget på igen.
  6. Lad retten stå endnu 10 minutter.
  7. Smag til og servér.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!