Hos os er risotto den bedste måde at få ris på. Denne risotto er ingen undtagelse. Super lækker og cremet med en pikant smag af skimmelost. Mums!
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja, kyllingen
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2881/686
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 191/117
    Protein: 5 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 20 g smør
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 dl risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 11 dl hønsebouillon
  • 150 g skimmelost – vi bruger Blåskimmel Sort Castello
  • 200 g friske, grønne asparges
  • 300 g kyllingebrystfileter
  • 2 tsk. olivenolie
  • 1 spsk. kinesisk sojasauce
  • 2 dl hakket, frisk persille – andre krydderurter kan også anvendes
  • 200 g blandede svampe
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes Castello-risotto med kylling og persille:

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Pil skalotteløgene, og hak dem fint.
  3. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande, og steg løg og knust hvidløg, uden at de tager farve.
  4. Tilsæt ris, vin og 3 dl af bouillonen, og lad det simre.
  5. Rør jævnligt, og tilsæt resten bouillonen lidt efter lidt, indtil risottoen er lækker og cremet.
  6. Bland olie og sojasauce.
  7. Skær kyllingefileterne i 4 stykker på langs.
  8. Læg dem i et ovnfast fad, og pensl dem med sojasauceblandingen.
  9. Sæt dem i ovnen i ca. 20 minutter afhængig af størrelsen på kødstykkerne.
  10. Smuldr osten i risottoen, og lad den smelte under omrøring.
  11. Fjern den nederste træede del af aspargesener, og kassér den eller – endnu bedre – gem den til bouillon eller suppe, og skær aspargeserne i ca. 3 cm lange stykker.
  12. Kog aspargeserne i letsaltet vand, i 2-3 minutter.
  13. Vend aspargeserne i risottoen lige inden serveringen.
  14. Rengør svampene, fjern roden, og skær de største af svampene i mindre stykker.
  15. Steg svampene i smør ved høj varme, indtil svampene har fået farve og er en smule sprøde.
  16. Skyl og hak persillen.
  17. Server risottoen med de stegte svampe, stegt kylling og et drys persille.

Dommen:

Filip:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!