Hos os er risotto den bedste måde at få ris på. Denne risotto er ingen undtagelse. Super lækker og cremet med en pikant smag af skimmelost. Mums!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja, kyllingen
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2881/686 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 51 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 191/117
Protein: 5 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 20 g smør
- 2 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 3 dl risottoris
- 1 dl hvidvin
- 11 dl hønsebouillon
- 150 g skimmelost – vi bruger Blåskimmel Sort Castello
- 200 g friske, grønne asparges
- 300 g kyllingebrystfileter
- 2 tsk. olivenolie
- 1 spsk. kinesisk sojasauce
- 2 dl hakket, frisk persille – andre krydderurter kan også anvendes
- 200 g blandede svampe
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes Castello-risotto med kylling og persille:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Pil skalotteløgene, og hak dem fint.
- Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande, og steg løg og knust hvidløg, uden at de tager farve.
- Tilsæt ris, vin og 3 dl af bouillonen, og lad det simre.
- Rør jævnligt, og tilsæt resten bouillonen lidt efter lidt, indtil risottoen er lækker og cremet.
- Bland olie og sojasauce.
- Skær kyllingefileterne i 4 stykker på langs.
- Læg dem i et ovnfast fad, og pensl dem med sojasauceblandingen.
- Sæt dem i ovnen i ca. 20 minutter afhængig af størrelsen på kødstykkerne.
- Smuldr osten i risottoen, og lad den smelte under omrøring.
- Fjern den nederste træede del af aspargesener, og kassér den eller – endnu bedre – gem den til bouillon eller suppe, og skær aspargeserne i ca. 3 cm lange stykker.
- Kog aspargeserne i letsaltet vand, i 2-3 minutter.
- Vend aspargeserne i risottoen lige inden serveringen.
- Rengør svampene, fjern roden, og skær de største af svampene i mindre stykker.
- Steg svampene i smør ved høj varme, indtil svampene har fået farve og er en smule sprøde.
- Skyl og hak persillen.
- Server risottoen med de stegte svampe, stegt kylling og et drys persille.
Dommen:
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
- Pil skalotteløgene, og hak dem fint.
- Svits løg og hvidløg i smør.
- Tilsæt ris, …
- … vin …
- … og lidt af bouillonen.
- Rør jævnligt.
- Tilsæt resten af bouillonen lidt efter lidt.
- Skær kyllingen i strimler på langs, og pensl med soja/olie-blandingen, og steg den i ovnen.
- Kog aspargeserne i letsaltet vand.
- Klargør svampene.
- Skær evt. svampene i mindre stykker, hvis du føler for det.
- Benny (4)9 år mener, at en grydesvamp og hører med i kategorien blandede svampe. 🙂
- Rør osten i risottoen.
- Steg svampene i smør.
- Skyl og hak persillen.