Dejlig sirup til kager eller tilsmagning af saucer m.v. Bærrene plukkes efter en frostnat eller 2 eller lægges i fryseren et døgns tid. Næringsindholdet er ikke helt korrekt, da vi ikke har kunnet slå næringsindholdet i rønnebær op nogen steder. Er der nogen der kender næringsindholdet i rønnebær, så del det endelig med os.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: –
- Tilberedning: 25 minutter + tid til at løbe igennem saftposen.
- Fryseegnet: Nej
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 910/217
Protein: < 1 g
Fedt: < 1 g
Kulhydrat: 54 g
Ingredienser:
- 1 del rønnebær
- 1 del sure æbler
- Rørsukker
- Æblecidereddike
Sådan tilberedes rønnebærsirup:
- Skyl frugterne og fjern stilke.
- Skær æblerne i grove stykker, og kom dem og rønnebærrene i en gryde med lidt vand (2 dl pr. 2 kg frugt).
- Kog saften af frugten. Pres lidt med bagsiden af en grydeske, så lidt af den tykke saft kommer med, men ikke for meget, for så bliver siruppen bitter.
- Kom frugten i en saftpose, og lad den dryppe af.
- Mål saften op, og tilsæt 100 g sukker og 10 g æblecidereddike pr. liter saft.
- Kog siruppen for kraftig varme i ca. 5 minutter.
- Skum urenheder bort.
- Siruppen er tyk nok når 4. eller 5 dryp bliver hængende længe på skeen, når den tages op af siruppen.
- Hæld på glas, og luk.