Nem svamperisotto. Forholdsvis hurtigt at lave. Og så smager den bare lækkert og cremet. Serveret med et lækkert stykke brød. Helt igennem fin hverdagsret eller til en hygge-weekend.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2587/616
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 59 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 491/117
    Protein: 4 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 17 g

Ingredienser:

  • 30 g stegemargarine
  • 400 g champignoner
  • 2 løg
  • 4 dl risottoris
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 150 g ost
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

Sådan tilberedes svamperisotto:

  1. Skyl champignonerne, og skær dem i grove stykker.
  2. Pil løgene, og hak dem groft.
  3. Lad halvdelen af stegemargarinen blive gylden i en sauterpande.
  4. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 4 minutter. eller til de er gyldne.
  5. Tag champignonerne op.
  6. Kom resten af margarinen i panden, og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  7. Svits løgene i ca. ½ minut.
  8. Tilsæt ris og svits ca. ½ minut mere.
  9. Hæld bouillonen i, og kog risene ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter eller til risene er møre.
  10. Riv imens osten.
  11. Vend de stegte champignoner, ost (gem lidt til pynt), salt og peber i risottoen og smag til.
  12. Servér straks den varme risotto, og pynt med persille og ost.
  13. Server brødet til den færdige risotto.

Dommen:

Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!