Denne ret er et klart hit, alene bare fordi der er kartoffelmos som tilbehør, det er helt sikkert et hit her hos os – for alle. Ellers er der ikke så meget at sige om retten. Velsmagende ”kød i mørke”.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 55 minutter
  • Fryseegnet: Ja, ikke kartoffelmosen
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1810/431
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt:
     23 %
    Kulhydrat: 55 %
    Alkohol: 4 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 287/68
    Protein: 3 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 500 g magert svinekød i tern
  • 1 pk. kalkunbacon
  • 4 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • ½ l bouillon
  • 2 dl øl
  • 1 tsk. muskat
  • 1½ spsk. vineddike
  • 1 porretop
  • 1 laurbærblad
  • Et par persillekviste
  • 1 kvist timian
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 1½ kg kartofler
  • 3 dl minimælk
  • Kulør
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 700 g grønne bønner

Sådan tilberedes gryderet med øl:

  1. Skær baconen i mindre stykker.
  2. Brun kød og bacon på en pande uden fedtstof.
  3. Hak løg og hvidløg, og tilsæt dem sammen med en anelse bouillon.
  4. Når løgene er klare, kommes indholdet fra panden over i en gryde.
  5. Bind porretop, laurbær, persille og timian sammen med bomuldstråd, og kom buketten i gryden sammen med resten af bouillonen, øl, muskat og vineddike.
  6. Lad retten simre for svag varme i ca. 45 minutter, til kødet er mørt.
  7. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem i usaltet vand, til de er møre.
  8. Kog bønnerne møre i letsaltet vand.
  9. Jævn gryderetten med majsstivelse udrørt i vand.
  10. Dryp et par dråber kulør i, og smag til med salt og peber.
  11. Mos de kogte kartofler, og pisk mælken i.
  12. Smag til med salt, peber og muskat.

Velbekomme!

Sådan genopvarmes persille.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Nicklas: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!