Denne ret er et klart hit, alene bare fordi der er kartoffelmos som tilbehør, det er helt sikkert et hit her hos os – for alle. Ellers er der ikke så meget at sige om retten. Velsmagende ”kød i mørke”.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 55 minutter
- Fryseegnet: Ja, ikke kartoffelmosen
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1810/431 - Energifordeling:
Protein: 18 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 55 %
Alkohol: 4 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 287/68
Protein: 3 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 500 g magert svinekød i tern
- 1 pk. kalkunbacon
- 4 løg
- 1-2 fed hvidløg
- ½ l bouillon
- 2 dl øl
- 1 tsk. muskat
- 1½ spsk. vineddike
- 1 porretop
- 1 laurbærblad
- Et par persillekviste
- 1 kvist timian
- 2 spsk. majsstivelse
- 1½ kg kartofler
- 3 dl minimælk
- Kulør
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 700 g grønne bønner
Sådan tilberedes gryderet med øl:
- Skær baconen i mindre stykker.
- Brun kød og bacon på en pande uden fedtstof.
- Hak løg og hvidløg, og tilsæt dem sammen med en anelse bouillon.
- Når løgene er klare, kommes indholdet fra panden over i en gryde.
- Bind porretop, laurbær, persille og timian sammen med bomuldstråd, og kom buketten i gryden sammen med resten af bouillonen, øl, muskat og vineddike.
- Lad retten simre for svag varme i ca. 45 minutter, til kødet er mørt.
- Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem i usaltet vand, til de er møre.
- Kog bønnerne møre i letsaltet vand.
- Jævn gryderetten med majsstivelse udrørt i vand.
- Dryp et par dråber kulør i, og smag til med salt og peber.
- Mos de kogte kartofler, og pisk mælken i.
- Smag til med salt, peber og muskat.
Velbekomme!
Dommen:
Filip: Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: Helt sikkert en ”gemmer”
Nicklas: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”