De yngste i husstanden er startet på at lave mad selv – naturligvis med en smule hjælp. Denne ret var Nataschas valg. Den tager lang tid at lave, men passer sig selv ca. 85 % af tiden – og smager dejligt.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 90 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2957/704
  • Energifordeling:
    Protein: 32 %
    Fedt:
     23 %
    Kulhydrat: 32 %
    Alkohol: 13 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     645/154
    Protein: 12 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 100 g bacon i tern
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 laurbærblad
  • 800 g mager oksefars
  • 5 dl rødvin
  • 90 g tomatpasta
  • 2½ dl vand
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 400 g tagliatelle (båndpasta)
  • 1-2 spsk. høvlet/revet parmesanost

Sådan tilberedes pasta med luksuskødsauce:

  1. Steg bacon i en gryde i ca. 2 minutter, til den er blød og netop begynder at brune.
  2. Pil løget, hak det fint, og tilsæt det sammen med knust hvidløg og laurbær, og lad det stege i 2 minutter mere, til løget er blødt og netop begynder at brune.
  3. Tilsæt farsen, og steg under omrøring i ca. 4 minutter, til det bruner – tryk evt. klumper fra hinanden med bagsiden af en grydeske.
  4. Tilsæt vin, tomatpasta og vand, og rør rundt.
  5. Bring det i kog, skru ned for varmen, og lad det simre 40 minutter under låg.
  6. Fjern låget, og lad del simre yderligere 40 minutter, til det er blevet til en tyk, skinnende sauce.
  7. Ca. 20 minutter inden kødsaucen er færdig, bringes en stor gryde med saltet vand i kog, og pastaen koges efter anvisningen på pakken.
  8. Servér saucen over pastaen, og drys med parmesanost.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”