Den her ret smager simpelthen bare så lækkert. Grøntsagerne bliver nærmest søde af at stå og braisere i hvidvin. Vi har prøvet med kalkunbryst i stedet for kylling, og det er lige så lækkert.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1473/351
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt:
     15 %
    Kulhydrat: 57 %
    Alkohol: 2 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 349/83
    Protein: 5 %
    Fedt: 1 %
    Kulhydrat: 10 %

Ingredienser:

  • 400 g kyllingebrystfilet
  • ½ spsk. majsstivelse
  • 2-3 rødløg
  • 3 gulerødder
  • 8 fed hvidløg
  • 2-3 spsk. frisk basilikum
  • 1 spsk. olie
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1 dl hønsebouillon

Tilbehør:

  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes kylling i hvidvin:

  1. Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Krydr kyllingebrystfileterne med salt og peber, og brun dem i olien i en gryde.
  3. Tag kødet op.
  4. Skræl gulerødderne, og skær dem i tykke skiver. Pil hvidløg og rødløg, og skær rødløgene i kvarter/ottendedele, afhængig af størrelse.
  5. Svits gulerødder, rødløg og hele hvidløgsfed i olien sammen med halvdelen af basilikummen.
  6. Efter 5-10 minutter kommes kødet tilbage i gryden, tilsæt hvidvin og bouillon, og lad det snurre videre under låg i ca. 20-30 minutter.
  7. Tag kødet op, og hold det lunt.
  8. Jævn sovsen med majsstivelse, og smag til med salt og peber, og tilsæt den anden halvdel af basilikummen.
  9. Hæld grøntsager og sovs op på et fad, og anret brystfileterne i fine skiver oven på.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Jeps, helt sikkert et hit
Beate: 5 point ud af 5 Jeps, helt sikkert et hit

Samlet:

5 point ud af 5
Jeps, helt sikkert et hit

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!