Fiskefileter med hjemmelavet panering (rasp), det er noget helt andet end de tørre brædder, man køber i Netto, Brugsen eller hvor man nu køber ind, og det er ikke svært at lave. Det er en god idé at lave tomatpuréen i løbet af dagen eller dagen før, så den kan nå at køle af, ellers kan man også afkøle den ved at sætte den i isvand.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2385/568
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt:
     20 %
    Kulhydrat: 54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 419/100
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 4 rødspættefileter – eller andre fiskefileter uden panering
  • 50 g brødkrummer fra hvidt brød
  • 1 citron
  • 25 g revet parmesanost
  • 1-2 timiankviste
  • 2-3 spsk. olie
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk. fennikelfrø
  • ½ tsk. koriander
  • 50 g rørsukker
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. frisk basilikum
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler
  • 400 g ærter

Sådan tilberedes panerede fiskefileter med grovfrites og tomatpuré:

  1. Hak skalotteløget og hvidløgene, og steg dem i 1 spsk. olie ved middelvarme, til de er bløde.
  2. Knus fennikel- og korianderfrø, og kom dem ned til løgene sammen med lidt salt og peber.
  3. Svits under omrøring i et halvt minuts tid.
  4. Kom tomaterne, rørsukker, æblecidereddike og basilikum i.
  5. Lad det simre i 5-10 minutter.
  6. Smag til med rørsukker og æblecidereddike.
  7. Blend blandingen, hæld det gennem en si, og lad det afkøle.
  8. Tænd ovnen på 220° C.
  9. Vask kartoflerne, og skær dem i både.
  10. Læg dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir, og krydr med salt og peber.
  11. Sæt dem i ovnen i ca. 30 minutter.
  12. Riv citronskallen fint.
  13. Bland brødkrummer, citronskal, parmesan, hakkede blade fra timian og lidt salt og peber sammen.
  14. Rør 1-2 spsk. olie i for at samle det.
  15. Læg fileterne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  16. Fordel brødkrummeblandingen på fileterne. Du kan selvfølgelig også lave din egen hjemmelavede rasp og bruge i stedet.
  17. Sæt dem i ovnen i 7-8 minutter, til skorpen er gyldenbrun og sprød, og fisken er færdigstegt.
  18. Servér de panerede fiskefileter med kartoffelbåde, kolde ærter, citronbåde og tomatpuré.

Dommen:

Natascha: 4 point ud 5Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 4 point ud 5Helt sikkert en ”gemmer”
Nicklas: 4 point ud 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud 5

Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!