Lækkert tilbehør til f.eks. stegte retter – bøffer, steg, medister m.m. Hurtigt og nemt at tilberede.

  • Kategori: Tilbehør
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1150/274
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat:
     57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     514/122
    Protein: 5 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 17 g

Ingredienser:

  • 800 g kartofler
  • ½ spsk. jomfruolivenolie
  • 25 g mandler
  • 1 bdt. frisk basilikum
  • 50 g revet parmesanost
  • Revet skal af ½ citron – usprøjtet
  • 1 fed hvidløg
  • Flagesalt
  • Peber

Sådan tilberedes pestokartofler:

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Skrub kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
  3. Vend dem med olivenolie – det gøres nemmest i en pose beregnet til madvarer – og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag kartoflerne i ca. 20 minutter, til de er gyldne.
  5. Hak mandler og basilikum.
  6. Bland mandler, revet parmesanost, revet citronskal og presset hvidløg til en grov pesto.
  7. Drys de bagte kartofler med pestoen, krydr med flagesalt og peber og servér kartoflerne som tilbehør.

Dommen:

Filip: 1 point ud af 5 Bvadr!!! Det er da ikke spiseligt
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises