Lækkert tilbehør til f.eks. stegte retter – bøffer, steg, medister m.m. Hurtigt og nemt at tilberede.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1150/274 - Energifordeling:
Protein: 15 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 57 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 514/122
Protein: 5 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 17 g
Ingredienser:
- 800 g kartofler
- ½ spsk. jomfruolivenolie
- 25 g mandler
- 1 bdt. frisk basilikum
- 50 g revet parmesanost
- Revet skal af ½ citron – usprøjtet
- 1 fed hvidløg
- Flagesalt
- Peber
Sådan tilberedes pestokartofler:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
- Vend dem med olivenolie – det gøres nemmest i en pose beregnet til madvarer – og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag kartoflerne i ca. 20 minutter, til de er gyldne.
- Hak mandler og basilikum.
- Bland mandler, revet parmesanost, revet citronskal og presset hvidløg til en grov pesto.
- Drys de bagte kartofler med pestoen, krydr med flagesalt og peber og servér kartoflerne som tilbehør.
Dommen:
- Vend kartoflerne i olie.
- Fordel kartoflerne på en bageplade.
- Hak basilikum.
- Riv parmesanost.
- Bland mandler, basilikum, ost, citronskal og hvidløg.
- Bland godt.
- Drys pestoen over de bagte kartofler.