Når grønstagerne er ordnet, passer retten stort set sig selv. Man kan også anvende andre grøntsager, man kan f.eks. lave retten til en ”tøm grøntsagsskuffen”-ret.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1492/355
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 41 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 303/72
    Protein: 5 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • 2 peberfrugter
  • 1 blomkål
  • 6 gulerødder
  • 6 kartofler
  • 1 pk. kyllingepølser (450 g)
  • 1 tsk. olie
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes ovnbagte grøntsager med pølser:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Vask, skræl og rens grøntsagerne, og skær dem i grove stykker.
  3. Pensl et ildfast fad med olie.
  4. Læg grøntsagerne i fadet.
  5. Dryp lidt olie over.
  6. Krydr med salt og peber.
  7. Dæk fadet med stanniol og sæt det i ovnen i ca. 30 minutter.
  8. Tilsæt pølserne, og sæt det tilbage i ovnen i ca. 5.
Velbekomme!

Dommen:

Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Nicklas: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!