En lille, let ret. Hurtigt lavet og hurtigt spist 🙂 Man kan også anvende friske asparges eller dåseasparges i stedet for dem på glas.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 15 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2550/607
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt:
     13 %
    Kulhydrat: 68 %
    Alkohol: 2 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 520/124
    Protein: 5 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 21 g

Ingredienser:

  • 250 g asparges på glas
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl hvidvin
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2 dl fløde 9 %
  • Lidt frisk reven citronskal
  • 400 g pasta
  • 100 g røget laks

Tilbehør:

  • 200 g groft brød

Sådan tilberedes pasta med aspargessovs og røget laks:

  1. Kog pastaen efter anvisningen på posen.
  2. Kog bouillon og hvidvin nogle minutter.
  3. Pisk majsstivelse og fløde sammen, og kom det i bouillonen.
  4. Rør mens sovsen jævnes.
  5. Tilsæt asparges (evt. skåret i mindre stykker) og citronskal.
  6. Hæld aspargessovsen over den kogte, afdryppede pasta.
  7. Hak røget laks, og server det til sammen med brødet.

Dommen:

Nicklas: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!