En lille, let ret. Hurtigt lavet og hurtigt spist 🙂 Man kan også anvende friske asparges eller dåseasparges i stedet for dem på glas.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 15 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2550/607 - Energifordeling:
Protein: 17 %
Fedt: 13 %
Kulhydrat: 68 %
Alkohol: 2 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 520/124
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 21 g
Ingredienser:
- 250 g asparges på glas
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl hvidvin
- 1 spsk. majsstivelse
- 2 dl fløde 9 %
- Lidt frisk reven citronskal
- 400 g pasta
- 100 g røget laks
Tilbehør:
- 200 g groft brød
Sådan tilberedes pasta med aspargessovs og røget laks:
- Kog pastaen efter anvisningen på posen.
- Kog bouillon og hvidvin nogle minutter.
- Pisk majsstivelse og fløde sammen, og kom det i bouillonen.
- Rør mens sovsen jævnes.
- Tilsæt asparges (evt. skåret i mindre stykker) og citronskal.
- Hæld aspargessovsen over den kogte, afdryppede pasta.
- Hak røget laks, og server det til sammen med brødet.
Dommen:
Nicklas: Tjah, det kan vel godt spises
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet:
- Tilberede sovsen.
- Hæld det over den kogte pasta.
- Servér med laks.
Faldt lige over denne ret da jeg søgte på retter med laks.. Den lyder rigtig lækker, og som en der er værd at prøve.. 🙂
Hej Anders
Det er også en lækker, let ret 🙂
Beate