Når grønstagerne er ordnet, passer retten stort set sig selv. Man kan også anvende andre grøntsager, man kan f.eks. lave retten til en ”tøm grøntsagsskuffen”-ret.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1492/355 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 41 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 303/72
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 2 peberfrugter
- 1 blomkål
- 6 gulerødder
- 6 kartofler
- 1 pk. kyllingepølser (450 g)
- 1 tsk. olie
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes ovnbagte grøntsager med pølser:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Vask, skræl og rens grøntsagerne, og skær dem i grove stykker.
- Pensl et ildfast fad med olie.
- Læg grøntsagerne i fadet.
- Dryp lidt olie over.
- Krydr med salt og peber.
- Dæk fadet med stanniol og sæt det i ovnen i ca. 30 minutter.
- Tilsæt pølserne, og sæt det tilbage i ovnen i ca. 5.
Velbekomme!
Dommen: