One pot pasta med kylling er en forholdsvis ny ret. Altså ikke selve retten, og egentlig heller ikke konceptet, kun navnet – one pot. Vi har hugget det fra over there, selvfølgelig, hvad ellers?! Men one pot betyder jo bare noget så dansk som alt-i-én-gryde … eller pande.
Personer
Minutter
Men det er da helt klart et tyveri af de bedre, for det er da væsentligt kortere at sige/skrive ’one pot pasta med kylling’ end ’alt i én gryde med pasta og kylling’.
Men et nyt koncept er det altså ikke. Skipperlabskovs er et udmærket eksempel på en one pot – skipper one pot, eller måske one pot potatoes med okse. Ligeledes er mange indiske retter og supper også eksempler på one pot opskrifter.
Ingredienser til one pot pasta med kylling
- 400 g kyllingebrystfilet
- 3-4 ansjoser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 250 g cherrytomater
- 2 spsk. kapers
- 8 sorte oliven
- 1 spsk. olivenolie
- 1 flaske mosede tomater – ca. 700 g
- 2 dl rødvin
- 4 dl vand
- 300 g fuldkorsspaghetti
- 1 lille håndfuld bredbladet persille
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes one pot pasta med kylling
- Fjern overflødigt fedt, brusk og andre urenheder fra kyllingebrystfileterne, og skær dem i tern på ca. 2 x 2 cm.
- Dup ansjoserne med lidt køkkenrulle, så det meste af olien fjernes.
- Hak ansjoserne groft.
- Pil løg og hvidløg, skær løget i små tern, og hak hvidløget fint.
- Skyl cherrytomaterne, og lad kapers og oliven dryppe af i en sigte.
- Varm olien op i en sauterpande eller i en wok.
- Svits ansjoser, løg og hvidløg, til ansjoserne er smeltet.
- Tilsæt kyllingeternene, og lad det hele svitse, til kødet har taget farve.
- Tilsæt tomaterne (hele), kapers, oliven og de mosede tomater, og bland det hele grundigt sammen.
- Tilsæt rødvin og vand, og bring retten i kog.
- Tilsæt spaghetti – sørg for, at de alle kommer godt ned i væden – bring igen retten i kog, og skru herefter ned for varmen til medium varme.
- Lad det hele koge uden låg, til pastaen er al dente – det varer ca. 10 minutter.
- Skyl imens den bredbladede persille, og lad den dryppe af i et dørslag.
- Hak persillen groft. Er der grove stilke, kan de enten hakkes meget fint og bruges til grønt drys, eller de kan gemmes til bouillon eller urtesalt.
- Smag retten til med salt og peber, når pastaen er al dente.
- Når retten er færdig tages panden/wokken med one pot pasta med kylling af varmen og drysses med den friske, grønne persille og serveres straks i panden eller wokken.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2410/574 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 50 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 385/92
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g