Oksesteg med bearnaisekartofler er resterne fra nytårsaften. Både bearnaisesauce og oksesteg har været en tur i fryseren.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 500 g stegt oksesteg
- 1 kg kartofler
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- 1 fennikel
- 1 spsk. sirup
- 3 dl bearnaisesauce (lavet på 1 brev pulver – Queen – og 3 dl minimælk)
- 200 g ærter
Sådan tilberedes oksesteg med bearnaisekartofler
- Sørg for, at både steg og bearnaisesauce er helt optøet.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Vask kartoflerne grundigt, og skær dem i ½-1 cm tykke skiver, og kog dem næsten møre (10-12 minutter) i letsaltet vand.
- Skær oksestegen i 1½-2 cm tykke skiver. Lad evt. fedt blive siddende på.
- Kom lidt vand i en bradepande, læg en rist over bradepanden, og læg skiverne herpå.
- Vrid et rent viskestykke op, og læg det over kødet.
- Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem dryppe af.
- Læg kartoflerne i et ildfast fad.
- Pisk bearnaisen fri for “gryn”, og hæld den over kartoflerne.
- Sæt kød og kartofler i ovnen i ca. 15 minutter, til kød og sauce er gennemvarmt. Rør i kartoflerne af og til.
- Skær toppen af fenniklen, og skær fenniklen i skiver/både.
- Varm margarinen på en pande, tilsæt fennikel.
- Steg til fenniklen er ved at være mør og har fået farve.
- Tilsæt sirup, og lad simre videre i et par minutter.
- Sluk for varmen, og tilsæt ærterne.
- Rør om et par gange, til ærterne er varme.
- Skær fedtet fra stegen, inden den sættes til livs.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1923/458 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 45 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 450/107
Protein: 7 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 12 g
Informationer
Opskriftens navn
Oksesteg med bearnaisekartofler
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on