IKKE FEDTFATTIG

>br>
Det er vist ikke almindelig skik at servere brunede kartofler til oksesteg, men hvad gør det, det er jo heldigvis os der bestemmer, og vi er glade for brunede kartofler.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 2½ time
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    3609/859
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt: 39 %
    Kulhydrat: 39 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 394/94
    Protein: 5 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 1 kg okseculotte
  • 30 g stegemargarine
  • 6 løg
  • 2 spsk. mel
  • 500 g små kartofler (til brunede kartofler)
  • 700 g kartofler
  • 2 spsk. sukker
  • 450 g rosenkål
  • 1 glas perleløg
  • 6 gulerødder
  • 400 g bønner
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes gammeldaws grydeoksesteg:

  1. Kog de små kartofler, og pil dem.
  2. Skær løgene i kvarte og de 2 af gulerødderne i mindre stykker.
  3. Brun kødet i en gryde i 10 g af margarinen, og drys med salt og peber.
  4. Tilsæt løg og de 2 gulerødder, og lad dem brune lidt.
  5. Hæld vand ved, så det dækker.
  6. Lad det hele simre under låg ca. 1½-2 timer til kødet er mørt.
  7. Kog kartoflerne og de sidste gulerødder i letsaltet vand i en stor gryde, til de er møre. Tilsæt bønnerne de sidste 5 minutter.
  8. Smelt sukkeret i en dyb pande.
  9. Tilsæt den sidste margarine, og lad det smelte.
  10. Overbrus de pillede kartofler med kold vand, og kom dem derefter i panden, og brun dem ved middel varme, til de er karamelliseret – ca. 10 minutter. Tilsæt perleløgene de sidste par minutter.
  11. Tag kødet op, og lad det hvile minimum 20 minutter.
  12. Si sovsen, og varm ca. 6 dl op i gryden, og jævn det med melet rørt ud i lidt koldt vand.
  13. Skær kødet i skiver, og servér med kartofler, brunede kartofler, perleløg og grøntsager.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Farmor: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!