Tit når der serveres wok-mad er det med lyst kød – kylling, kalkun, svin – men vi valgte at lave med oksekød, og det blev dejligt. Egentlig er wok-mad jo dejligt nemt at lave, alt i en gryde – også nudlerne/risene hvis der er plads. Nem mad til en sen dag.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1794/427
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt:
     22 %
    Kulhydrat: 56 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 497/118
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 17 g

Ingredienser:

  • 500 g oksekød i strimler
  • 1 spsk. olie
  • 250 g sukkerærter
  • 2 peberfrugter
  • 2 dåser bambusskud
  • ½ squash
  • 4 fed hvidløg
  • 6 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1-2 stænk tabasco
  • 3-4 tsk. karry
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 300 g nudler

Sådan tilberedes oksekød i wok:

  1. Steg oksekødet i olien i en wok.
  2. Skær peberfrugt i mindre stykker og squashen i strimler.
  3. Tilsæt begge dele sammen med sukkerærter og bambusskud.
  4. Svits karryen af på en pande.
  5. Hak hvidløg fint.
  6. Tilsæt soyasauce, balsamicoeddike, hvidløg og karry.
  7. Varm igennem.
  8. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
  9. Smag retten til med salt, peber og tabasco.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Louise: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Nicklas: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!