Det tager 1½ time, ja, men det passer stort set sig selv det meste af tiden. En virkelig lækker ret, og farsbrødet kan udmærket også bruges til frokost dagen efter – enten lunet eller koldt på et stykke rugbrød.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 1½ time
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2274/542
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt:
     23 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 330/79
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 850 g mager flæskefars
  • 200 g champignoner
  • 1 løg
  • 2-3 spsk. rasp
  • 2 ds. flåede, hakkede tomater
  • 1 pakke kalkunbacon
  • Ca. 1 dl mælk
  • 1-2 spsk. mel
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 1 æg
  • Ca. 3 tsk. paprika
  • 1½ dl fløde 9 %
  • 1 tsk. ribsgele
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1200 g kartofler
  • 800 g grøntsager – vi brugte bønner og rosenkål

Sådan tilberedes farsbrød med champignoner og tomater:

  1. Hak champignonerne i små stykker, og tag halvdelen fra til farsen. Gem den anden halvdel til saucen.
  2. Hak løget i små stykker, og tag også her halvdelen fra til farsen, og gem den anden halvdel til saucen.
  3. Rør farsen med æg, mel, rasp, løg, champignoner og salt og peber, tilsæt mælk til farsen er lidt mere fast end frikadellefars.
  4. Lad farsen stå og hvile i ca. 20 minutter.
  5. Tænd ovnen på 175° C.
  6. Form farsen som et franskbrød, i et ovnfast fad.
  7. Drys 1-2 tsk. af paprikaen på toppen, og dæk med bacon.
  8. Hæld de flåede tomater over, og sæt det i ovnen i ca. 1 time.
  9. Skræl kartoflerne, og kog den møre i letsaltet vand.
  10. Kog grøntsagerne i letsaltet vand, til de er møre.
  11. Tag farsbrødet ud af ovnen, når det er gennemstegt, og gem væden til sovsen.
  12. Svits løg og champignoner på en tør pande, og hæld væden fra kødet i.
  13. Tilsæt fløden, og kog op, og jævn med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
  14. Smag til med salt, peber, paprika og ribsgele.
  15. Servér med grøntsager.

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5Jeps, helt sikkert et hit
Benny: 5 point ud af 5Jeps, helt sikkert et hit
Beate: 5 point ud af 5Jeps, helt sikkert et hit

Samlet:

5 point ud af 5
Jeps, helt sikkert et hit

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!