Egentlig var det min mening, at der skulle have været hakket lammekød i fyldet til mine chapati, men jeg kunne ikke lige få fat i noget, så det blev okse. Det viste sig så også, at lammekødet med den fedtprocent jeg kan opdrive, havde været for fedt, og så var retten havnet i den sorte gryde. Men med magert oksekød går det lige.

Personer

Minutter

Har du ikke lyst til at bage – eller rettere stege – det indiske fladbrød, chapati, kan du bruge hjemmebagt pitabrød eller hjemmebagt naan i stedet. Eller du kan købe det. Du kan også lave en dobbeltportion og fryse halvdelen ned, så har du til en anden dag. Hjemmebagt lige til at tage op af fryseren.

Ingredienser

  • 3 dl skyr – 2 %
  • 3 spsk. citronsaft
  • 75 g hvedemel
  • 75 g grahamsmel
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • ½ dl rosiner
  • 1 rødløg
  • 4-6 stængler frisk grønkål – afhængig af størrelse
  • 1 spsk. olivenolie
  • 400 g hakket, magert oksekød
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk. chiliflager
  • 1 spsk. garam masala
  • 2 tsk. hvidvinseddike
  • 200 g hjertesalat
  • 1 spsk. solsikkekerner
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes chapati med orientalsk inspireret fyld

  1. Smag skyr til med salt og peber samt ca. 1 spsk. citronsaft, og stil dressingen på køl.
  2. Bland mel og salt sammen, og tilsæt vandet lidt efter lidt, til dejen kan samles – det er ikke sikkert, du skal bruge alt vandet.
  3. Ælt dejen godt og grundigt igennem, så den er glat og smidig.
  4. Lad den hvile i mindst 10 minutter med et fugtigt klæde over, så den ikke tørrer ud.
  5. Sæt rosinerne i blød i så meget vand, at det dækker.
  6. Pil løget, og skær halvdelen i skiver, og hak den anden halvdel fint.
  7. Bland de skivede løg med resten af citronsaften, og stil det til side.
  8. Skyl grønkålen, og hak den.
  9. Varm en sauterpande op, kom olien i, og brun kødet.
  10. Tilsæt de hakkede løg, presset hvidløg, chiliflager og garam masala.
  11. Lad det hele stege i 4-5 minutter.
  12. Tilsæt grønkål og rosiner samt lidt af vandet.
  13. Smag til med eddike, salt og peber.
  14. Varm en pande godt op.
  15. Del imens chapatidejen i fire dele, og tril dem til kugler.
  16. Rul hver kugle ud til en stor pandekage – en chapati.
  17. Læg pandekagen på den varme, tørre pande.
  18. Flyt lidt rundt med den på panden, til den er blevet gylden.
  19. Vend den om på den anden side.
  20. Tag et viskestykke eller lignende, fold det sammen, og pres det ned mod fladbrødet et kort øjeblik.
  21. Løft viskestykket, så fladbrødet fyldes med luft. Gentag et par gange, før chapatien tages af panden.
  22. Steg de tre andre på samme måde.
  23. Rist solsikkekernerne hurtigt på en tør, varm pande.
  24. Anret hver chapati med skyllet, grofthakket hjertesalat, oksefyldet, de citronmarinerede løg, dressing og et drys solsikkekerner.
Opskriften er inspireret af en opskrift, jeg fandt i bogen Kål fra Samvirke.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2038/485
  • Energifordeling:
    Protein: 34 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 36 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     486/116
    Protein: 10 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre opskrifter med madbrød

Fladbrød uden gær
Naan
Ostefladbrød
Pitabrød

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Chapati med orientalsk inspirret fyld
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)