Person
Minutter
Så er det rart med lidt andet. Men det skal ikke være for besværligt. Det skal være hurtigt og nemt. Og her er det denne salat kommer ind i billedet. Du kan selvfølgelig skifte en eller flere ingredienser ud, efter hvad du synes, smager godt, eller efter hvad du lige har i køleskabet.
Du kan f.eks. bruge sukkerærter, rosiner, kokosflager, mango, majskerner, radiser, svampe, feta- eller salatost … ja, det er jo faktisk kun din smag og fantasi, der sætter grænser. Du bestemmer også selv, hvor meget der skal i hver ting, og hvor stor portionen skal være.
Ingredienser
- 1 majskolbe
- ½ icebergsalat
- ¼ hvidkål
- 3 tomater
- 100 g ærter
- Ca. ½ dl parmesan
- Evt. dressing
- Salt
Sådan tilberedes nem salat
- Kog majskolben, så den er tilpas mør – ca. 15-20 minutter – og skær den i tykke skiver.
- Skyl icebergsalaten, og lad den dryppe af i et dørslag, eller slyng den i salatslyngen, og skær den i strimler.
- Skær også hvidkålen i tynde strimler.
- Skyl tomaterne, fjern blomsten, og skær tomaten i både, og drys dem med lidt salt.
- Hæld kogende vand over ærterne, hvis de er frosne, og lad dem dryppe af i en sigte. Eller bælg dem, hvis der er bælg på.
- Skær parmesanen i tynde strimler med en tyndskræller.
- Bland hele herligheden sammen, og servér evt. med en dressing – købt eller hjemmelavet. Det behøver ikke være noget fancy. Det kan bare være lidt skyr eller et andet surmælksprodukt smagt til med lidt citron, salt og peber og evt. en klat tomatketchup eller -puré. Eller det kan være en Italian dressing fra Brugsen.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 25 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 528/126 - Energifordeling:
Protein: 18 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 54 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 215/51
Protein: 2 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 6 g