Denne ret ville sagtens kunne laves som kødfri også. Udelad farsen, og hak nogle champignoner eller kom nogle bønner i stedet. Men ellers kan vi bare sige… Lækkert, lækkert, lækkert.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time og 20 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1832/436
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 24 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 345/82
    Protein: 6 g
    Fedt:
    2 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 4 store bagekartofler
  • 500 g mager flæskefars
  • 1 spsk. olie
  • 2 løg
  • 4 forårsløg
  • 4 gulerødder
  • 200 g rodselleri
  • 1 par kviste frisk rosmarin
  • 4 spsk. fromage frais
  • 2 spsk. mager, revet ost
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 12 cherrytomater eller evt. salat

Sådan tilberedes farserede kartofler:

  1. Skrub kartoflerne, og bag dem i ovnen ved 200° C i ca. 1 time, til de er helt møre.
  2. Svits kødet i olien. Hak grøntsagerne i en foodprocessor, og kom dem i.
  3. Lad det hele svitse, til det begynder at brune.
  4. Drys med salt, peber og lidt hakket rosmarin.
  5. Flæk kartoflerne, mens de er varme, og skrab forsigtigt indmaden ud, og mos den.
  6. Rør mosen i kødblandingen, og tilsæt fromage frais. Smag til med salt og peber.
  7. Fordel blandingen i kartoffelskallerne. Drys med ost, og bag kartoflerne igen i 15-20 minutter.
  8. Servér med cherrytomater eller evt. salat og en kvist rosmarin.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!