Der bliver 8 store naanbrød ud af denne portion. Man kan selvfølgelig vælge at lave dem halvt så store, så der bliver 16 ud af den, for et enkelt brød er jo næsten et helt måltid.

Det tager ikke længere tid at lave dem, at man sagtens kan lave dem den dag, de skal spises. Brødene kan servers til suppe, salat, sammenkogte retter eller hvad man nu ellers vil server madbrød/flute til.

  • Kategori: Brød/Boller
  • Antal: 8 personer
  • Tilberedning: 1 time og 10 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1489/355
    Energifordeling:
    Protein: 13 %
    Fedt:
     18 %
    Kulhydrat: 69 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     1114/265
    Protein: 8 g
    Fedt:
     5 g
    Kulhydrat: 45 g

Ingredienser:

  • 25 g gær
  • 2 dl minimælk
  • 1 æg
  • 1 dl fromage frais
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • ½ tsk. bagepulver
  • 2 tsk. Herbes de Provence
  • 600 g hvedemel

Sådan tilberedes naanbrød:

  1. Rør gæren ud i den lunkne mælk, og tilsæt æg, fromage frais, 2 spsk. olie, salt og sukker.
  2. Bland bagepulveret i melet, og tilsæt det gærblandingen. Arbejd det hele sammen til en dej.
  3. Dæk dejen til, og lad den hæve i ca. 30 minutter.
  4. Ælt dejen hurtigt igennem.
  5. Del dejen i 8 stykker, og rul/bank dem ud til store, flade kager, som lægges fire og fire på 2 plader beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve 25 minutter.
  6. Tænd ovnen på 250° C.
  7. Pensl brødene med den sidste skefuld olie, og drys med Herbes de Provence
  8. Bag brødene i ca. 8-10 minutter.

Dommen:

Natascha: 5 poitn ud af 5 Jeps, helt sikkert et hit
Elisabeth: 5 poitn ud af 5 Jeps, helt sikkert et hit
Benny: 5 poitn ud af 5 Jeps, helt sikkert et hit
Beate:  5 poitn ud af 5 Jeps, helt sikkert et hit

Samlet:

5 poitn ud af 5
Jeps, helt sikkert et hit