Mørbradbøffer med bulgurspinat er en velsmagende kombination. Og så er det hurtig aftensmad.
Personer
Minutter
Bulgurspinaten kan også serveres alene som en let ret på en lun sommerdag, hvor man ikke har brug for tung, fed mad – så vil der være mad nok til 3 personer. Servér i så fald et stykke groft brød eller en bolle til.
Ingredienser
- 2 svinemørbrad
- 4 dl bulgur
- 7 dl grøntsagsbouillon
- 500 g grønne asparges
- 250 g cherrytomater
- ½-1 rødløg
- 200 g spinat (gerne småbladet)
- 2 spsk. olivenolie
- Saften fra ½ citron
- ½ fed hvidløg
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes mørbradbøffer med bulgurspinat
- Kog bulguren i nogle minutter i grøntsagsbouillonen.
- Lad den trække i 10 minutter, før evt. væde hældes fra.
- Skær sener, hinder og fedt af mørbradene.
- Skær hver mørbrad ud i 4-5 stykker.
- Stil stykkerne på højkant, og bank dem med håndroden.
- Brun og steg bøfferne på en pande uden fedtstof – evt. grillpanden.
- Krydr med salt og peber, og lad bøfferne hvile 3-4 minutter.
- Skyl aspargesene, skær den nederste, træede del af, og kog aspargesene i ca. 3 minutter i letsaltet vand.
- Skyl og halver cherrytomaterne.
- Pil og hak rødløget fint.
- Skyl og hak spinaten groft.
- Bland alle ingredienserne sammen.
- Pres den halve citron, og knus hvidløget.
- Rør en dressing af olivenolie, citronsaft, salt, peber og hvidløg.
- Hæld dressingen over salaten.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja, mørbradbøfferne
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1682/400 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 568/135
Protein: 10 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 15 g
Informationer
Opskriftens navn
Mørbradbøffer med bulgurspinat
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on