Mørbradbøffer med bulgurspinat er en velsmagende kombination. Og så er det hurtig aftensmad.

Personer

Minutter

Bulgurspinaten kan også serveres alene som en let ret på en lun sommerdag, hvor man ikke har brug for tung, fed mad – så vil der være mad nok til 3 personer. Servér i så fald et stykke groft brød eller en bolle til.

Ingredienser

  • 2 svinemørbrad
  • 4 dl bulgur
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 500 g grønne asparges
  • 250 g cherrytomater
  • ½-1 rødløg
  • 200 g spinat (gerne småbladet)
  • 2 spsk. olivenolie
  • Saften fra ½ citron
  • ½ fed hvidløg
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes mørbradbøffer med bulgurspinat

  1. Kog bulguren i nogle minutter i grøntsagsbouillonen.
  2. Lad den trække i 10 minutter, før evt. væde hældes fra.
  3. Skær sener, hinder og fedt af mørbradene.
  4. Skær hver mørbrad ud i 4-5 stykker.
  5. Stil stykkerne på højkant, og bank dem med håndroden.
  6. Brun og steg bøfferne på en pande uden fedtstof – evt. grillpanden.
  7. Krydr med salt og peber, og lad bøfferne hvile 3-4 minutter.
  8. Skyl aspargesene, skær den nederste, træede del af, og kog aspargesene i ca. 3 minutter i letsaltet vand.
  9. Skyl og halver cherrytomaterne.
  10. Pil og hak rødløget fint.
  11. Skyl og hak spinaten groft.
  12. Bland alle ingredienserne sammen.
  13. Pres den halve citron, og knus hvidløget.
  14. Rør en dressing af olivenolie, citronsaft, salt, peber og hvidløg.
  15. Hæld dressingen over salaten.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja, mørbradbøfferne
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1682/400
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 23 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    568/135
    Protein: 10 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 15 g

Andre opskrifter med mørbrad

Mørbradskiver med oliventapanade og brasekartofler

Mørbradskiver med oliventapanade og brasekartofler

Skidne æg med mørbrad og grovfrites

Skidne æg med mørbrad og grovfrites

Dybstegt mørbrad

Dybstegt mørbrad med sursød sauce

Vitello-tonnato med svinemoerbrad og focaccia

Vitello-tonnato med svinemoerbrad og focaccia

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Mørbradbøffer med bulgurspinat
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)