Disse små, lækre minisandwich ville blive mere fiberrige med f.eks. fuldkornstoastbrød, men nu skal man jo ikke spise sig mæt i dem. De er beregnet til en buffet. Vi lavede dem til et åbent hus-arrangement.

  • Kategori: Småretter
  • Antal: 24 stk.
  • Tilberedning: 20 minutter + trækketid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. stk.:
    KJ/Kcal:
    349/83
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt: 20 %
    Kulhydrat:
    53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    588/141
    Protein: 9 g
    Fedt:
    3 g
    Kulhydrat: 18 g

Ingredienser:

  • 300 g optøede rejer
  • ¼ agurk
  • 300 g ærter
  • 200 g pikantost, light
  • 100 g fromage frais, maks. 0,3 %
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1½ spsk. grofthakket mynte
  • 12 skiver toastbrød
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 24 rejer
  • 24 ærter
  • 24 trætandstikker eller pindemadspinde

Sådan tilberedes minisandwich med rejer og ærter:

  1. Bred rejerne ud på et rent viskestykke, og dup dem tørre.
  2. Hak evt. rejerne lidt, hvis de er store.
  3. Halver agurken på langs, fjern kernerne, og skær agurken i små tern.
  4. Rør pikantosten med fromage frais.
  5. Tilsæt olivenolie, citronsaft og mynte.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Kom rejer, agurk og ærter i dressingen – og vend fyldet godt sammen.
  8. Fordel fyldet i 6 sandwich.
  9. Pak dem ind, og stil dem i køleskabet i minimum 12 timer.
  10. Skær kanterne fra med en skarp kniv, og del hver sandwich i 4 små minisandwich.
  11. Pynt hver minisandwich med en reje og en ærter på hver sandwich ved at træde dem på en tandstik eller pind og stikke dem ned i minisandwichen.

Stop madspild
Brug agurkekernerne i farsbrød eller frikadeller. Husk blot at tilsætte mindre væde til farsen end normalt.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: image Det smager ikke specielt godt
Gæsterne: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”