Disse små, lækre minisandwich ville blive mere fiberrige med f.eks. fuldkornstoastbrød, men nu skal man jo ikke spise sig mæt i dem. De er beregnet til en buffet. Vi lavede dem til et åbent hus-arrangement.
- Kategori: Småretter
- Antal: 24 stk.
- Tilberedning: 20 minutter + trækketid
- Fryseegnet: Nej
- Pr. stk.:
KJ/Kcal: 349/83 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 20 %
Kulhydrat: 53 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 588/141
Protein: 9 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 18 g
Ingredienser:
- 300 g optøede rejer
- ¼ agurk
- 300 g ærter
- 200 g pikantost, light
- 100 g fromage frais, maks. 0,3 %
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- 1½ spsk. grofthakket mynte
- 12 skiver toastbrød
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 24 rejer
- 24 ærter
- 24 trætandstikker eller pindemadspinde
Sådan tilberedes minisandwich med rejer og ærter:
- Bred rejerne ud på et rent viskestykke, og dup dem tørre.
- Hak evt. rejerne lidt, hvis de er store.
- Halver agurken på langs, fjern kernerne, og skær agurken i små tern.
- Rør pikantosten med fromage frais.
- Tilsæt olivenolie, citronsaft og mynte.
- Smag til med salt og peber.
- Kom rejer, agurk og ærter i dressingen – og vend fyldet godt sammen.
- Fordel fyldet i 6 sandwich.
- Pak dem ind, og stil dem i køleskabet i minimum 12 timer.
- Skær kanterne fra med en skarp kniv, og del hver sandwich i 4 små minisandwich.
- Pynt hver minisandwich med en reje og en ærter på hver sandwich ved at træde dem på en tandstik eller pind og stikke dem ned i minisandwichen.
Brug agurkekernerne i farsbrød eller frikadeller. Husk blot at tilsætte mindre væde til farsen end normalt.