Denne middagsomelet med gedeost mætter lige så godt som en æggekage, men den er også lidt fed pga. gedeosten og de forholdsvis mange æg.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 6 bagekartofler
  • 6 porrer
  • 60 g blød, skærefast gedeost
  • 11 æg
  • 12 forårsløg
  • ½ rød chilipeber
  • 1 tsk. olie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4 naanbrød, 520 g
  • 6 tomater

Sådan tilberedes middagsomelet med gedeost

  1. Skræl bagekartoflerne, og skær dem i små tern.
  2. Kog dem møre i letsaltet vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
  3. Skyl porrerne, og skær dem i tynde skiver.
  4. Hak chilien fint.
  5. Pisk æggene sammen, og krydr med salt og peber.
  6. Vend kartofler, chili og porrer i.
  7. Opvarm en pande smurt med olie, og hæld æggemassen på panden.
  8. Hak/smuldr gedeosten, og fordel den over æggemassen.
  9. Lad æggekagen stege til den næsten har sat sig.
  10. Skru ned til meget lav varme, og lad æggekagen stege færdig under låg i ca. 10 minutter.
  11. Skyl forårsløgene.
  12. Skær/klip den grønne del i skiver, og selve løget på langs i 3-4 stykker.
  13. Fordel forårsløgene på den færdige æggekage. Drys med peber.
  14. Servér med tomatbåde og naanbrød.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2783/663
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    446/106
    Protein: 5 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 14 g

Andre opskrifter på æggekage/omelet

Æggekage med kartofler og porrer

Æggekage med kartofler og porrer

Kartoffelomelet med rucolasalat

Kartoffelomelet med rucolasalat

Æggekage i ovn med spinat og peberfrugt

Æggekage i ovn med spinat og peberfrugt

Æggekage med skinke

Æggekage med skinke

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Middagsomelet med gedeost
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)