Lækker forfriskende koldskål med kammerjunkere og danske jordbær. Spis en lille anretning før eller efter, hvis måltidet skal mætte.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 300 g jordbær
  • 4 æggeblommer – evt. pasteuriserede
  • 100 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 l kærnemælk, 0,5 %
  • 1½ dl yoghurt naturel, 0,1 %
  • 1 økologisk citron

Tilbehør

  • Kammerjunkere

Sådan tilberedes koldskål

  1. Skyl jordbærrene, og nip blomsten af.
  2. Skær jordbærrene i skiver, og drys med 2 spsk. sukker.
  3. Stil jordbærrene køligt – dog ikke i køleskab.
  4. Pisk æggeblommer, kornene fra vaniljestangen, revet skal og saften af ½ citron og resten af sukkeret sammen.
  5. Tilsæt kærnemælken lidt efter lidt under omrøring.
  6. Tilsæt til sidst yoghurten under omrøring.
  7. Smag til med citronsaft.
  8. Stil koldskålen i køleskabet i minimum ½ time.
  9. Servér den færdige koldskål med jordbærrene og 5-7 kammerjunkere pr. person.

I sommeren 2012 blev danske æg “erklæret” salmonellafri og derfor frarådede fødevarestyrelsen ikke længere at bruge rå æg – så længe de er danske. Men er du stadig bange for salmonellaforgiftning, så sker der jo ikke noget ved at bruge pasteuriserede æggeblommer, der er faktisk også en anelse mindre fedt i.

  • Kategori: Dessert/Forret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 45 minutter – inkl. trækketid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1418/338
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt: 17 %
    Kulhydrat: 68 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    387/92
    Protein: 3 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 16 g

Andre opskrifter med yoghurt naturel, 0,1 %

Sild i krydderurtedressing

Sild i krydderurtedressing

Fiskefrikadellesandwich

Fiskefrikadellesandwich

Karryris med kylling

Karryris med kylling

Mango-smoothie

Mango-smoothie

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Koldskål
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)