Lækker forfriskende koldskål med kammerjunkere og danske jordbær. Spis en lille anretning før eller efter, hvis det skal mætte.

  • Kategori: Dessert/Forret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 45 minutter inkl. trækketid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1418/338
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt: 17  %
    Kulhydrat:
     68 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     387/92
    Protein: 3 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • 300 g jordbær
  • 4 æggeblommer – evt. pasteuriserede
  • 100 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 l kærnemælk, 0,5 %
  • 1½ dl yoghurt naturel, 0,1 %
  • 1 økologisk citron

Tilbehør:

  • Kammerjunkere, 8 %

Sådan tilberedes koldskål:

  1. Skyl jordbærrene, og nip blomsten af.
  2. Skær jordbærrene i skiver, og drys med 2 spsk. sukker.
  3. Stil jordbærrene køligt – dog ikke i køleskab.
  4. Pisk æggeblommer, kornene fra vaniljestangen, revet skal og saften af ½ citron og resten af sukkeret sammen.
  5. Tilsæt kærnemælken lidt efter lidt under omrøring.
  6. Tilsæt til sidst yoghurten under omrøring.
  7. Smag til med citronsaft.
  8. Stil koldskålen i køleskabet i minimum ½ time.
  9. Servér den færdige koldskål med jordbærrene og 5-7 kammerjunkere pr. person.

Fakta om varen

I sommeren 2012 blev danske æg “erklæret” salmonellafri og derfor frarådede fødevarestyrelsen ikke længere at bruge rå æg – så længe de er danske. Men er du stadig bange for salmonellaforgiftning, så sker der jo ikke noget ved at bruge pasteuriserede æggeblommer, der er faktisk også en anelse mindre fedt i.

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!