Lækker, smørbar hvidløgsost. Kom det på en af de sunde boller/brød her på siden eller – som på billedet – på en (ret skæv Smiley) hjemmelavet grovkiks.

  • Kategori: Frokost
  • Antal: Ca. 900 g
  • Tilberedning: Ca. 16 timer
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person (ca. 10 g):
    KJ/Kcal:
     23/5
  • Energifordeling:
    Protein: 40 %
    Fedt:
     28 %
    Kulhydrat: 32 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    233/55
    Protein: 5 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 4 g

Ingredienser:

  • ½ l A38, maks. 0,5 %
  • ½ l ymer
  • 1 løg
  • 1 bdt. purløg
  • 2 fed hvidløg
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes hvidløgsost:

  1. A38 og ymer hældes op i et rent viskestykke – evt. sat fast i saftstativet.
  2. Lad al vallen løbe fra i ca. 8 timer eller natten over. Valle er rig på rigtig mange næringsstoffer, og er velegnet til at komme i dej til brød eller boller.
  3. Hak løg, hvidløg og purløg fint, og bland det i ostenmassen.
  4. Lad det trække i 8 timer i køleskabet.
  5. Smag til med salt og peber.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!