Engelske muffins er en lille, flad bolle, men det er egentlig ikke bagværk. Den er nemlig stegt på panden. Den ligner mere en scones end en muffin. Og du får opskriften lige her!

Stk.

Minutter

Selvom den er friskbagt … eller -stegt, så skal den alligevel ristes på brødristeren, inden du spiser den. Lidt ligesom varme hveder. Og den smager dejligt. Ristede engelske muffins, spises ofte som morgenmad i … ja, hvor tror du? Nej, ikke i England, men i USA. Men nu får du opskriften, så kan du også spise dem som morgenmad – eller til brunch, som jeg plejer at servere dem til.

Når de engelske muffins er stegt og skal spises, prikker du med en gaffel hele vejen rundt på tværs af bollen, indtil du kan vriste de to halvdele fra hinanden. Derefter lægger du den på brødristeren.

Grunden er, at når du deler den på den måde med en gaffel, så bliver overfladen mere ujævn, og det giver en mere sprød overflade, når den ristes.

Efter endt ristning, skal den selvfølgelig have en klat smør, der kan smelte og løbe ned i den ru overflade og evt. en skefuld abrikos-, hyben-, appelsin- eller mirabellemarmelade. En hvilken som helst marmelade kan selvfølgelig bruges, og det kan chokolade, ost og andet pålæg også.

Ingredienser

  • 2½ dl minimælk
  • 50 g smør
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 500 g mel
  • Lidt majsmel – sådan ca. 3 spsk.

Sådan tilberedes engelske muffins

  1. Varm mælk og smør, så mælken smelter, og lad den køle af, til den er lillefingerlun – du ved spidsen af en ren lillefinger ned i væsken, og når den hverken føles kold eller varm, er temperaturen perfekt.
  2. Opløs gæren i den lune væske.
  3. Tilsæt ægget.
  4. Bland salt og sukker i melet, og kom det i væsken.
  5. Rør det grundigt sammen. Du kan sagtens bruge røremaskinen til at gøre arbejdet for dig.
  6. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted (stuetemperatur) i 1 times tid.
  7. Tril en lang, tyk pølse af dejen, og skær den i 14 nogenlunde lige store dele.
  8. Tryk delene let flade, og drys med majsmel på begge sider af dem.
  9. Lad dem efterhæve i ½ times tid tildækket ved stuetemperatur.
  10. Læg de engelske muffins på en varm pande uden tilsætning af fedtstof, og steg dem ved middelvarme i 5-7 minutter på hver side, til de gyldenbrune på begge sider.

Engelske muffins kan opbevares i fryseren. Se her hvor lang tid dine madvarer kan holde sig i fryseren.

  • Kategori: Bagværk
  • Antal: 14 stk.
  • Tilberedning: 2 timer og 10 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. stk.:
    KJ/Kcal:
     740/170
  • Energifordeling:
    Protein: 11 %
    Fedt: 21 %
    Kulhydrat: 68 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     1120/268
    Protein: 7 g
    Fedt: 6 g
    Kulhydrat: 44 g

Andre sjove opskrifter til morgenmaden

Shakshuka

Shakshuka

Chiagrød med mango og kokos

Chiagrød med mango og kokos

boller med havregrød

Boller med havregrød

Simit – Tyrkiske bagels

Simit – Tyrkiske bagels


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Engelske muffins
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)