Lange er en mager fisk med en fed smag. Endvidere er den meget rig på selen og sunde fedtsyrer. Tre af dem, tak
! Og så laver vi majsmelspaneret lange med tomatkompot.

Personer
Minutter
Ingredienser
- 600 g langefilet uden skind
- 1,5 dl majsmel
- 4 spsk. balsamicoeddike
- 1 tsk. sukker
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 400 g tomater
- 650 g kartofler – helst nye
- ½ bdt. purløg
- 15 g stegemargarine
- 3 spsk. let, flydende margarine
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes majsmelspaneret lange med tomatkompot
- Skær tomater og skalotteløg i tern på ca. 1 cm.
- Hak hvidløgene fint.
- Sauter løg og hvidløg i lidt af stegemargarinen, til de er klare og let gyldne.
- Tilsæt balsamicoeddike og sukker, og lad det koge helt ind til en næsten karamelagtig konsistens.
- Rør tomaterne i, skru ned til svag varme, og lad det simre til konsistensen er lidt som marmelade.
- Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand.
- Smelt den flydende margarine. Tilsæt kartoflerne, krydr med salt og peber og rist til de er let gyldne.
- Skær fisken i portionsstykker, og dup dem tørre.
- Rør majsmelet sammen med salt og peber, vend fiskestykkerne i, og lad dem hvile i 10 minutter.
- Steg fisken gylden og mør i resten af stegemargarinen.
- Klip purløgene og vend dem i kartoflerne lige før servering.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1786/425 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 16 %
Kulhydrat: 53 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 397/95
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 12 g
Informationer
Opskriftens navn
Majsmelspaneret lange med tomatkompot
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse