Lange er en mager fisk med en fed smag. Endvidere er den meget rig på selen og sunde fedtsyrer. Tre af dem, tak Smiley!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1786/425
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 16 %
    Kulhydrat: 53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 397/95
    Protein: 7 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 600 g langefilet uden skind
  • 1,5 dl majsmel
  • 4 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. sukker
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g tomater
  • 650 g kartofler – helst nye
  • ½ bdt. purløg
  • 15 g stegemargarine
  • 3 spsk. let, flydende margarine
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes majsmelspaneret lange med tomatkompot:

  1. Skær tomater og skalotteløg i tern på ca. 1 cm.
  2. Hak hvidløgene fint.
  3. Sauter løg og hvidløg i lidt af stegemargarinen, til de er klare og let gyldne.
  4. Tilsæt balsamicoeddike og sukker, og lad det koge helt ind til en næsten karamelagtig konsistens.
  5. Rør tomaterne i, skru ned til svag varme, og lad det simre til konsistensen er lidt som marmelade.
  6. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand.
  7. Smelt den flydende margarine. Tilsæt kartoflerne, krydr med salt og peber og rist til de er let gyldne.
  8. Skær fisken i portionsstykker, og dup dem tørre.
  9. Rør majsmelet sammen med salt og peber, vend fiskestykkerne i, og lad dem hvile i 10 minutter.
  10. Steg fisken gylden og mør i resten af stegemargarinen.
  11. Klip purløgene og vend dem i kartoflerne lige før servering.

Dommen:

Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!