Lynwok med kalkun er som navnet antyder en hurtig ret, hvor du kan få brugt nogle af resterne – måske fra jul – eller du kan bruge fersk kød, men så tager det selvfølgelig lidt længere tid at tilberede.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 3 porrer
- 1 dl friskpresset appelsinsaft (1½ – 2 appelsiner)
- 3 spsk. flydende margarine
- 1½ spsk. mild karry
- 400 g stegt kalkun
- Ca. 3 dl bulgur – gerne grov
- 8 dl grøntsagsbouillon
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 150 g mangochutney
- Sojasauce
Sådan tilberedes lynwok med kalkun
- Skær den øverste “grove” top og bunden af porrerne, fjern evt. det yderste lag, skyl porrerne, og skær dem i 1 cm tykke ringe.
- Pres 1 dl appelsinsaft.
- Lad margarinen blive gylden i en sauterpande.
- Tilsæt karry, rør lidt rundt, og lad den bruse af.
- Brun kalkunkødet i ca. 2 minutter. Tag kødet op, læg stanniol over for at holde det varmt.
- Kom bulgur i panden og svits i ca. 1 minut.
- Tilsæt bouillon, og lad bulguren koge ved jævn varme og under låg i ca. 3 minutter.
- Tilsæt porreringe (gem lidt til pynt) og salt, og kog videre, stadig ved jævn varme, men uden låg i ca. 5 minutter.
- Vend kød og appelsinsaft i retten, og smag til med salt.
- Hæld kalkunretten i et dybt fad – eller servér den i panden – og pynt med fintsnittet porre.
- Hæld mangochutney og sojasauce i små skåle, og servér.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2015/480 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 53 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 384/92
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 11 g
Informationer
Opskriftens navn
Lynwok med kalkun
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on