Denne lasagne med kartofler er lagt sammen med kartofler i stedet for med pasta, men ellers er den inspireret af en ganske almindelige lasagne.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 1 time og 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person: KJ/Kcal: 1959/466
- Energifordeling: Protein: 28 % Fedt: 28 % Kulhydrat: 44 %
- Næringsindhold pr. 100 g: KJ/Kcal: 363/87 Protein: 6 g Fedt: 3 g Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- ½ tsk. vindruekerneolie
- 500 g mager oksefars
- 2 løg
- 1 lille knust fed hvidløg
- 1 dåse tomatpasta
- 1 tsk. tørret oregano
- 2 tsk. paprika
- 2 dl vand
- 1 kg kartofler
- ½ liter den lette Mornaysauce
- 115 g cherrytomater
- 150 g icebergsalat
- 50 g sorte oliven
- En rest champignoner (ca. 100 g)
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes lasagne med kartofler:
- Skræl eller skrub kartoflerne.
- Pil løgene, og hak dem.
- Varm olien i en sauterpande.
- Svits kødet i ca. 5 minutter, til det smuldrer og skifter farve.
- Tilsæt løg og hvidløg og svits i ca. 1 minut.
- Tilsæt tomatpasta, og svits i yderligere ca. 1 minut.
- Tilsæt oregano, paprika og vand, og lad kødsaucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 minutter.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skær kartoflerne i skiver.
- Smag kødsaucen til med salt og peber.
- Fordel Mornaysauce, kødsauce og kartofler i et ovnfast fad Kom ca. 1 dl Mornaysauce i bunden af en lille bradepande (ca. 30 x 25 cm).
- Fordel herpå 1/3 af kødsaucen og 1/3 kartofler.
- Gentag 2 gange.
- Slut af med resten af Mornaysaucen.
- Sæt bradepanden i ovnen i 1 time.
- Lad retten stå tildækket på køkkenbordet i ca. 10 minuter, inden serveringen.
- Skyl salaten, og skær deni mindre stykker
- Skær olivenerne i halve
- Skyl champignonerne, og skær dem i mindre stykker.
- Bland salat oliven og champignoner til en salat.
- Servér lasagne med kartofler sammen med salaten.
Velbekomme!
Dommen: