Det er ikke så ofte, vi spiser vildtkød. Og med ”vi” mener jeg flertallet af den danske befolkning. Medmindre der er en jæger i familien eller i nærmeste omgangskreds. Men det smager lækkert og er vanvittigt mørt og saftigt, hvis det bliver tilberedt korrekt. Og det tager ikke en gang særlig lang tid. Prøv f.eks. denne krondyrsteak i flødesauce.
Personer
Minutter
Nu er det ikke sådan, at jeg længe har gået og tænkt, at jeg skulle have fat i et par gode krondyrsteaks. Men under et besøg i Hjortehaven nær Præstø, kiggede vi i deres fryser, hvor der bl.a. var krondyrsteaks. Så vi snuppede en pakke med hjem. Og nu er de spist. Og det er ikke sidste gang vi svinger forbi Hjortehaven – om ikke for andet så for at købe en krondyrsteak eller to – selvom haven i høj grad er et besøg værd.
Ingredienser
- 1 spsk. rosenpeber
- 4 krondyrsteaks
- 250 g champignoner
- 1 spsk. smør
- 1 dl madlavningsfløde, 18 %
- 1 tsk. majsstivelse
- 1¾ dl vand
- 1 spsk. stikkelsbærmarmelade – kan laves efter denne opskrift – eller andet sødende
- 2 tsk. sojasauce
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. vildtfond
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 850 g kartofler
- 100 g blandet salat efter eget valg – f.eks. rucola, spinat, krølsalat eller lignende
Sådan tilberedes krondyrsteak i flødesauce
- Knus rosenpeberkornene i en morter.
- Drys krondyrsteakene på begge sider med salt, peber og knust rosenpeber.
- Sæt steakene til side.
- Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Soigner champignonerne, og skær dem i tykke skiver.
- Svits champignonskiverne i halvdelen af smørret, til de er sprøde og har taget farve.
- Tag champignonskiverne af panden, og sæt dem og panden til side.
- Kom imens resten af smørret samt olien på en anden pande, brun steakene godt af, og steg dem færdige – ca. 2-3 minutter på hver side, afhængig af hvor gennemstegte (eller ikke) du ønsker dem.
- Lad steakene hvile, mens du laver saucen.
- Tænd under pande nr. 1 igen, hæld fløde og vand på, og rør rundt.
- Tilsæt sojasauce, og lad det hele simre i 3-4 minutter under omrøring.
- Synes du saucen er for tynd, så rør majsstivelse ud i ¼ dl vand, og tilsæt det under omrøring.
- Tilsæt vildtfond til saucen, og smag til med salt og peber.
- Servér steakene med sauce, champignoner, kogte kartofler og skyllet salat til.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2104/501 - Energifordeling:
Protein: 34 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 39 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 405/97
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 8 g