Tit kan en farspandekage – som jo er hurtig og nem mad – godt være lidt tam i smagen. Det er denne farspandekage med smørdampede grøntsager ikke! Men det er så også vigtigt ikke at udelade nogen af ingredienserne.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 500 g mager flæskefars
- 2 spsk. mel
- 2 løg
- 2 æggehvider
- 2 dl minimælk
- 2 tsk. flydende honning
- 1 spsk. sojasauce
- 1 syltet drueagurk
- 30 g stegemargarine
- 250 g spidskål
- 4 gulerødder
- 2 porrer
- ½ dl vand
- 400 g ærter
- Persille
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes farspandekage med smørdampede grøntsager
- Pil løget, og hak det fint sammen med agurken.
- Bland fars, mel, løg, agurk, æggehvider og honning. Rør mælken i lidt efter lidt. Krydr med salt og peber.
- Brun halvdelen af stegemargarinen tilsat sojasaucen i en pande. Bred farsen ud i panden, og bag den som én stor pandekage ca. 10 minutter på hver side ved jævn varme. (Vend den ved at lægge et låg på panden, vend, og ryst pandekagen fra låget tilbage i panden).
- Skræl gulerødderne, og riv dem groft.
- Snit kålen, og skær porrerne i tynde ringe.
- Smelt resten af margarinen i en sauterpande eller gryde, og læg grøntsagerne i. Tilsæt vand og lidt salt.
- Damp grøntsagerne møre under låg ved svag varme i 10 minutter.
- Hæld grøntsagerne over farspandekagen, og drys med hakket persille.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1816/432 - Energifordeling:
Protein: 34 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 37 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 365/87
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 8 g
Informationer

Opskriftens navn
Forfatter 



Based on 1 Review(s)
Farspandekage med smørdampede grøntsager
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse




Based on 1 Review(s)






