Farven er måske ikke det mest indbydende, men smagen… Den kan man ikke klage over – virkelig lækker. Suppen vil også egne sig perfekt som skrub-af-mad.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1986/473
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat:
     49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     284/68
    Protein: 4 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 75 g grønne linser
  • 400 g champignoner
  • 3 rødløg
  • 3 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 3 små fed hvidløg
  • 10 friske timiankviste
  • 1 laurbærblad
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • ½ liter Mornaysauce, den lette
  • 2 spsk. friske timianblade
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 fuldkornstortilla (ca. 240 g)

Sådan tilberedes champignonsuppe med timian og linser:

  1. Kog linserne som angivet på posen.
  2. Lad linserne dryppe af i en sigte.
  3. Skyl imens champignonerne, og skær halvdelen af dem i tynde skiver, og stil dem til side.
  4. Hak resten af champignonerne groft.
  5. Pil løgene, og skær halvdelen af dem i meget tynde både. Stil også dem til side, og hak resten groft.
  6. Pil og hak hvidløgene.
  7. Lad margarinen smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  8. Svits hvidløg og timiankviste i ca. 1 minut.
  9. Tilsæt de hakkede champignoner og de hakkede løg, og svits i yderligere ca. 8 minutter.
  10. Tilsæt laurbærblad, bouillon, Mornaysauce, salt og peber, og kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 10 minutter.
  11. Tag timiankvistene op, og blend suppen, til den er glat.
  12. Bland champignonskiverne med løgbådene og timianbladene.
  13. Tag lidt fra til pynt, og vend resten i suppen sammen med de kogte linser.
  14. Bring suppen i kog under omrøring, og smag til.
  15. Varm tortillaerne som angivet på pakningen, og skær dem i trekanter.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!