Champignonsuppe med timian og linser er en vegetarisk suppe. Der er dog mælkeprodukter i – og derfor er suppen ikke vegansk.
Personer
Minutter
Farven er måske ikke det mest indbydende, men smagen … Den kan vi ikke klage over – virkelig lækker. Suppen vil også egne sig perfekt som skrub-af-mad.
Ingredienser
- 75 g grønne linser
- 400 g champignoner
- 3 rødløg
- 3 spsk. Becel let, flydende margarine
- 3 små fed hvidløg
- 10 friske timiankviste
- 1 laurbærblad
- 1 l grøntsagsbouillon
- ½ liter Mornaysauce, den lette
- 2 spsk. friske timianblade
- Salt
- Peber
TILBEHØR:
- 4 fuldkornstortilla (ca. 240 g)
Sådan tilberedes champignonsuppe med timian og linser:
- Kog linserne som angivet på posen.
- Lad linserne dryppe af i en sigte.
- Skyl imens champignonerne, og skær halvdelen af dem i tynde skiver, og stil dem til side.
- Hak resten af champignonerne groft.
- Pil løgene, og skær halvdelen af dem i meget tynde både. Stil også dem til side, og hak resten groft.
- Pil og hak hvidløgene.
- Lad margarinen smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits hvidløg og timiankviste i ca. 1 minut.
- Tilsæt de hakkede champignoner og de hakkede løg, og svits i yderligere ca. 8 minutter.
- Tilsæt laurbærblad, bouillon, Mornaysauce, salt og peber, og kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 10 minutter.
- Tag timiankvistene op, og blend suppen, til den er glat.
- Bland champignonskiverne med løgbådene og timianbladene.
- Tag lidt fra til pynt, og vend resten i suppen sammen med de kogte linser.
- Bring suppen i kog under omrøring, og smag til.
- Varm tortillaerne som angivet på pakningen, og skær dem i trekanter.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1986/473 - Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 49 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 284/68
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Informationer
Opskriftens navn
Champignonsuppe med timian og linser
Forfatter
Beate
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse