IKKE FEDTFATTIG

Det er meget sjældent, vi spiser ribbenssteg, for det er altså et af de fedeste – som i fedt, ikke som i YES! – stykker kød, der findes. Derfor er opskriften også havnet her i den sorte gryde.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person.:
    KJ/Kcal:
    2781/662
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt: 56 %
    Kulhydrat: 24 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 681/163
    Protein: 6 g
    Fedt: 8 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • 630 g ribbenssteg
  • 7 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. smoked paprika
  • 1 tsk. tandoori krydderi
  • 1 tsk. revet ingefær
  • 2 spsk. ketchup
  • 2 spsk. mel
  • 250 g kartofler
  • 250 g gulerødder
  • 250 g pastinakker
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk. flydende honning
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes pikant ribbenssteg med honningbagte rodfrugter:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skær sværen løs på stegen. Lad den sidde fast i den ene ende.
  3. Læg stegen i et ovnfast fad.
  4. Bland halvdelen af margarinen, smoked paprika, tandoori, revet ingefær, ketchup og presset hvidløg sammen, og smør blandingen på oversiden af stegen.
  5. Læg sværen hen over, og sæt den evt. fast med et par kødnåle.
  6. Gnid sværen med groft salt.
  7. Hæld ca. ½ l vand i fadet.
  8. Steg i 20 minutter.
  9. Rengør imens grøntsagerne. Skræl gulerødder og pastinakker, og skrub kartoflerne.
  10. Skær dem i tykke stave, og kom dem i en bradepande.
  11. Skyl citronen og skær den i tynde både. Kom også den i bradepanden.
  12. Knus fennikelfrøene i en morter, og drys dem over rodfrugter og citron.
  13. Hæld honning over.
  14. Hæld stegeskyen fra ribbensstegen – hvis der er gået 20 minutter. Gem skyen, og sæt stegen i ovnen igen sammen med rodfrugterne.
  15. Steg videre i 35-40 minutter, til rodfrugterne er møre, og sværen på stegen er sprød. Giv evt. stegen ekstra tid under grillelementet, hvis sværen ikke er sprød, men husk at holde øje med den, så den ikke bliver sort.
  16. Lad stegen hvile, mens du laver saucen.
  17. Lav en opbagning af resten af margarinen og af mel.
  18. Hæld herefter stegeskyen ved under piskning. Start med lidt sky ad gangen. Det ovnfaste fad kan koges af, for mere stegesky.
  19. Lad sovsen koge op, og smag til.
  20. Tag sværen af, og skær stegen ud. Servér med sværen lagt over skiverne.

Velbekomme!

Genvej

Smøreost – f.eks. pikantost eller ost med hvidløg og urter – kan anvendes i stedet for margarine og krydderier.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!