Det er faktisk tilbehøret, der er retten, i denne opskrift. Den blev til, fordi vi havde lidt forskellige rå grøntsager og nogle majskerner, vi skulle have brugt.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 55 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2402/572
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 13 %
    Kulhydrat:
     61 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     507/121
    Protein: 8 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 18 g

Ingredienser:

  • 450 g kyllingebrystfilet
  • 1 broccolistok
  • 500 g kartofler
  • 1½ porre
  • 1 rødløg
  • ½ dåse majskerner (170 g)
  • 3/4 dl minimælk
  • 1 tsk. tørret timian
  • 6 spsk. revet ost
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 skiver grovflute
  • Evt. lidt pynt i form af tomat, peberfrugt, krydderurter eller lignende til at give lidt kulør

Sådan tilberedes kylling med kartoffelporrefad:

  1. Tænd ovnen på 220° C.
  2. Blend broccolistokken.
  3. Skær kartoflerne i tern.
  4. Skær løg og porrer i ringe.
  5. Bland broccolistok, kartofler, løg, porrer og majs i et ovnfast fad.
  6. Krydr med salt, peber og timian.
  7. Hæld mælken over, og drys til sidst med revet ost.
  8. Sæt fadet i ovnen i ca. 45 minutter – dæk evt. med stanniol, hvis retten begynder at blive for mørk.
  9. Steg kyllingebrystfileterne på en grillpande uden tilsat fedtstof, til de er gennemstegte – ca. 15 minutter på hver side.
  10. Krydr med salt og peber.
  11. Sæt brødet i ovnen de sidste 8 minutter af kartoffelporrefadets stegetid.
  12. Skær kyllingebrystfileterne i tykke skiver, og servér.

Dommen:

Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”