Det tager lidt tid at lave denne kylling i karry, ikke mindst fordi jeg har brugt brune ris, som jo skal koge vanvittigt længe i forhold til hvide ris – og så alligevel ikke, for de skal ikke “hvile” ligesom hvide ris.

Så alt i alt bliver det vel til 10-15 minutter mere for brune ris. Til gengæld mætter de bedre og skulle angiveligt være sundere end hvide ris – indtil andet er bevist 🙂 – og så skal der også skæres æbler, mango, løg osv.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2606/621
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt:
     22 %
    Kulhydrat: 58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     533/127
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 18 g

Ingredienser:

  • 3 tsk. god karry
  • 25 g stegemargarine
  • 500-600 g kyllingebrystfileter
  • 2 løg
  • 1 tsk. sukker
  • ½ dl vand
  • 4 dl minimælk
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 uskrællede, røde æble i tern
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 255 g brune ris – andre ris kan også bruges, men så skal der nok være 300-350 g
  • 1 mango
  • 4 tsk. kokosmel
  • 4 spsk. rosiner
  • 8 tsk. mangochutney – jeg bruger den søde, men det er selvfølgelig en smagssag

Sådan tilberedes kylling i karry med ris:

  1. Kog de brune ris efter anvisningen på posen.
  2. Brænd karryen af i en gryde, til det begynder at dufte kraftigt og ændrer farve.
  3. Tag karryen op.
  4. Smelt 15 g stegemargarine i gryden ved kraftig varme.
  5. Skær evt. kyllingebrystfileterne i mindre stykker, og brun dem i margarinen.
  6. Hak løgene fint, og tilsæt dem sammen med sukker, vand, den afbrændte karry, salt og peber.
  7. Lad det hele simre under låg i ca. 12 minutter, til kødet lige netop er færdigt.
  8. Skær imens æblet i tern.
  9. Pisk også mælk og mel sammen, og kog op i en lille kasserolle.
  10. Tilsæt de sidste 10 g margarine, og kog op til saucen har en god, cremet tykkelse – den skal kunne tåle at blive fortyndet med den væske, der er i gryden, uden at den bliver for tynd.
  11. Smag saucen til med salt og peber og evt. lidt surt – citusskal eller -saft.
  12. Tilsæt æbletern og sauce til retten, bland det sammen, og lad det lige koge op.
  13. Smag til.
  14. Skær mangoen i tern.
  15. Servér kylling i karry med ris, mangotern, kokosmel, rosiner og mangochutney. Sæt gerne tilbehøret i små skåle for sig, så hver især kan tage det tilbehør, de ønsker.

Tip

Jeg hakker løgene i minihakkeren, hvis der er børn til spisning, der ikke bryder sig om løg. Så bliver der ingen løg-klumper, men de afgiver stadig smag til retten.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Farmor: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!