Kylling i gammeldags sursød sovs – som min mors hjemmelavede sursøde sovs, som vi normalt fik kødboller til. Her er den så bare med kogt kyllingebrystkød.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 5 kyllingebrystfileter
  • 1 porretop
  • 1 pastinak
  • 1 dusk persille
  • 1 løg
  • 1 tsk. sellerisalt
  • ¾ l vand
  • 2 dl minimælk
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 5 spsk. sukker
  • 1½ dl eddike
  • Salt

Tilbehør

  • 1 kg kartofler
  • 5 gulerødder

Sådan tilberedes kylling i gammeldags sursød sovs

  1. Skyl persille og porretop, og skræl løg og pastinak.
  2. kræl kartofler og gulerødder, og kog dem møre i letsaltet vand.
  3. Kog samtidig kyllingebrystfileterne sammen med porretop, pastinak, persille, sellerisalt og løg i vandet i ca. ½ time.
  4. Si grøntsager og kød fra suppen.
  5. Bring suppen i kog.
  6. Rør mælk og majsstivelse sammen, og hæld det i suppen.
  7. Bland eddike og sukker, og tilsæt det.
  8. Servér med kartofler og gulerødder.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2051/488
  • Energifordeling:
    Protein: 33 %
    Fedt: 9 %
    Kulhydrat: 58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    273/65
    Protein: 5 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter på sursøde retter

Sursød quorn i wok

Sursød quorn i wok

Wok med appelsin

Wok med appelsin

Dybstegt mørbrad med sursød sauce

Dybstegt mørbrad med sursød sauce

Skipperragout

Skipperragout

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Kylling i gammeldags sursød sovs
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)