Uhmmm, mors hjemmelavede sursøde sovs som vi, hos os, som regel fik til kødboller – boller i sursød sovs – og som vi hellere ville have i stedet for boller i selleri. 🙁 Her er den så med dejlig kogt kyllingebryst.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2051/488
  • Energifordeling:
    Protein: 33 %
    Fedt:
     9 %
    Kulhydrat: 58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 273/65
    Protein: 5 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 5 kyllingebrystfileter
  • 1 porretop
  • 1 pastinak
  • 1 dusk persille
  • 1 løg
  • 1 tsk. sellerisalt
  • ¾ l vand
  • 2 dl minimælk
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 5 spsk. sukker
  • 1½ dl eddike
  • Salt

Tilbehør:

  • 1 kg kartofler
  • 5 gulerødder

Sådan tilberedes kylling i gammeldags sursød sovs:

  1. Skyl persille og porretop, og skræl løg og pastinak.
  2. kræl kartofler og gulerødder, og kog dem møre i letsaltet vand.
  3. Kog samtidig kyllingebrystfileterne sammen med porretop, pastinak, persille, sellerisalt og løg i vandet i ca. ½ time.
  4. Si grøntsager og kød fra suppen.
  5. Bring suppen i kog.
  6. Rør mælk og majsstivelse sammen, og hæld det i suppen.
  7. Bland eddike og sukker, og tilsæt det.
  8. Servér med kartofler og gulerødder.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”