Uhmmm, mors hjemmelavede sursøde sovs som vi, hos os, som regel fik til kødboller – boller i sursød sovs – og som vi hellere ville have i stedet for boller i selleri. 🙁 Her er den så med dejlig kogt kyllingebryst.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2051/488 - Energifordeling:
Protein: 33 %
Fedt: 9 %
Kulhydrat: 58 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 273/65
Protein: 5 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 5 kyllingebrystfileter
- 1 porretop
- 1 pastinak
- 1 dusk persille
- 1 løg
- 1 tsk. sellerisalt
- ¾ l vand
- 2 dl minimælk
- 2 spsk. majsstivelse
- 5 spsk. sukker
- 1½ dl eddike
- Salt
Tilbehør:
- 1 kg kartofler
- 5 gulerødder
Sådan tilberedes kylling i gammeldags sursød sovs:
- Skyl persille og porretop, og skræl løg og pastinak.
- kræl kartofler og gulerødder, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Kog samtidig kyllingebrystfileterne sammen med porretop, pastinak, persille, sellerisalt og løg i vandet i ca. ½ time.
- Si grøntsager og kød fra suppen.
- Bring suppen i kog.
- Rør mælk og majsstivelse sammen, og hæld det i suppen.
- Bland eddike og sukker, og tilsæt det.
- Servér med kartofler og gulerødder.
Dommen: