Rygstykkerne af fisken, også kaldet fiskens mørbrad, er den bedste udskæring på fisken. Det er fast kød, så det går ikke så nemt i stykker, når det tilberedes. Og bedst af alt: DET SMAGER GODT!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1763/420
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 41 %
    Alkohol: 4 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    374/89
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 600 g filet royal af kulmule
  • 3 spsk. sesamfrø
  • 2 dl hvidvin
  • 1 løg
  • 75 g Becel let, flydende margarine
  • 1 bdt. purløg
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler
  • 400 g grønne bønner – friske eller optøede

Sådan tilberedes kulmule med sesamfrø, bagt i ovn:

  1. Tænd ovnen på 180° C.
  2. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  3. Skær fileterne i passende stykker.
  4. Læg fisken i et smurt, ovnfast fad, drys med sesamfrø, salt og peber, og sæt fadet i ovnen i ca. 15 minutter.
  5. Rist bønnerne let på en pande i lidt margarine.
  6. Pil, og hak løget fint, og svits det let i lidt margarine i en gryde.
  7. Tilsæt hvidvinen, og kog ind til 1/3.
  8. Tilsæt resten af margarinen. Herefter må saucen ikke koge.
  9. Tilsæt finthakket purløg, og smag saucen til med salt og peber.

Dommen:

Filip: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!