Rygstykkerne af fisken, også kaldet fiskens mørbrad, er den bedste udskæring på fisken. Det er fast kød, så det går ikke så nemt i stykker, når det tilberedes. Og bedst af alt: DET SMAGER GODT!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1763/420 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 41 %
Alkohol: 4 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 374/89
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 600 g filet royal af kulmule
- 3 spsk. sesamfrø
- 2 dl hvidvin
- 1 løg
- 75 g Becel let, flydende margarine
- 1 bdt. purløg
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
- 400 g grønne bønner – friske eller optøede
Sådan tilberedes kulmule med sesamfrø, bagt i ovn:
- Tænd ovnen på 180° C.
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Skær fileterne i passende stykker.
- Læg fisken i et smurt, ovnfast fad, drys med sesamfrø, salt og peber, og sæt fadet i ovnen i ca. 15 minutter.
- Rist bønnerne let på en pande i lidt margarine.
- Pil, og hak løget fint, og svits det let i lidt margarine i en gryde.
- Tilsæt hvidvinen, og kog ind til 1/3.
- Tilsæt resten af margarinen. Herefter må saucen ikke koge.
- Tilsæt finthakket purløg, og smag saucen til med salt og peber.
Dommen:
Filip: Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: Tjah, det kan vel godt spises
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
- Drys med sesamfrø, salt og peber.
- Rist bønnerne.
- Svits løg.
- Tilsæt purløg, og smag saucen til.
- Sæt fisken i ovnen i 15 minutter.
- Servér med kogte kartofler.