En herlig og billig suppe på denne årstid. Det kan ikke forklares, hvordan jordskokker smager. De har en helt speciel smag, og suppen her ligeså. Smag den.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1378/328
  • Energifordeling:
    Protein: 16 %
    Fedt:
     23 %
    Kulhydrat: 61 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 302/72
    Protein: 3 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 500 g jordskokker
  • 1½ kartoffel
  • 1 l hønsebouillon
  • 2 dl fløde 9 %
  • 2 dl minimælk
  • 4 spsk. majsstivelse
  • Saften af 1/4 citron
  • Salt

Tilbehør:

  • 1 bundt persille
  • 1 pakke kalkunbacon
  • 5 kuvertflutes

Sådan tilberedes jordskoksuppe:

  1. Skræl og kog jordskokker og kartofler i hønsebouillonen til de er møre.
  2. Lun flutene i ovnen.
  3. Blend jordskokker, kartofler og hønsebouillon.
  4. Udrør majsstivelsen i fløden og mælken.
  5. Hæld jævningen i den blendede suppe.
  6. Kog suppen op.
  7. Smag til med citronsaft og salt.
  8. Rist kalkunbaconen i mikroovnen.
  9. Hak persillen.
  10. Bræk kalkunbaconen i mindre stykker.
  11. Servér suppen med persille, bacon og lune flutes.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Louise (Elisabeths veninde): 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5

Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!