En herlig og billig suppe på denne årstid. Det kan ikke forklares, hvordan jordskokker smager. De har en helt speciel smag, og suppen her ligeså. Smag den.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1378/328 - Energifordeling:
Protein: 16 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 61 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 302/72
Protein: 3 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 500 g jordskokker
- 1½ kartoffel
- 1 l hønsebouillon
- 2 dl fløde 9 %
- 2 dl minimælk
- 4 spsk. majsstivelse
- Saften af 1/4 citron
- Salt
Tilbehør:
- 1 bundt persille
- 1 pakke kalkunbacon
- 5 kuvertflutes
Sådan tilberedes jordskoksuppe:
- Skræl og kog jordskokker og kartofler i hønsebouillonen til de er møre.
- Lun flutene i ovnen.
- Blend jordskokker, kartofler og hønsebouillon.
- Udrør majsstivelsen i fløden og mælken.
- Hæld jævningen i den blendede suppe.
- Kog suppen op.
- Smag til med citronsaft og salt.
- Rist kalkunbaconen i mikroovnen.
- Hak persillen.
- Bræk kalkunbaconen i mindre stykker.
- Servér suppen med persille, bacon og lune flutes.
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Louise (Elisabeths veninde): Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
- Bræk baconen i mindre stykker.