Opskriften på kartoflerne har vi “lånt” på Kirstens hjemmeside, Kødfri fredag. Det er lidt mere besværligt end blot at koge dem, men de er helt sikkert besværet værd. De er sindssygt gode. Og de kan også spises kolde.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1809/431
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 41 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    319/76
    Protein: 5 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 600 g kullerfilet med skind
  • 1 blomkålshoved
  • ½ dl olivenolie
  • 1 salathoved
  • 3 røde peberfrugter
  • 1 spsk. grøntsagsfond
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 limefrugt
  • 600 g nye kartofler (ikke for store)
  • 100 g skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. spidskommenfrø
  • ½ rød chilipeber
  • 2 spsk. kryddereddike
  • 2 tsk. paprika
  • 1 bdt. persille
  • 1 bdt. purløg
  • Flagesalt
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes kuller med citrusmarineret blomkål og kartofler fra De Kanariske Øer:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skyl blomkålen, og riv den på den grove side af rivejernet.
  3. Bland den med saften fra limefrugten og revet skal fra hele citronen.
  4. Lad det trække, mens resten af maden tilberedes.
  5. Skyl peberfrugterne, fjern kernerne. Halver peberfrugterne.
  6. Læg dem i ovnen med skindsiden opad, til skindet bliver sort – ca. 20 minutter.
  7. Skrub kartoflerne, og kog dem møre – kun lige netop, de må ikke koge ud.
  8. Hak løg, hvidløg og chili.
  9. Rist spidskommenfrøene på en tør pande, til de begynder at dufte.
  10. Tilsæt olien på nær 1½ spsk., og svits løg og hvidløg i et par minutter.
  11. Tilsæt eddike, de kogte kartofler og chilien.
  12. Drys med paprika, og svits kartoflerne, til de er gyldne.
  13. Drys med hakket persille, klippet purløg og flagesalt, lige inden servering.
  14. Tag peberfrugterne ud af ovnen, og lad dem køle lidt af, før skindet fjernes.
  15. Blend peberfrugtkødet sammen med fond, og smag til med salt og peber.
  16. Rids skindsiden af fisken med en skarp kniv.
  17. Krydr den anden side med salt og peber.
  18. Steg fileterne på skindsiden i 1 spsk. olie i 2-3 minutter.
  19. Tag fileterne af panden, og lad dem hvile tildækket i 2 minutter.
  20. Smag blomkålen til med citronsaft, salt og peber.
  21. Skyl salaten, og pluk den i passende stykker.
  22. Dryp med den sidste halve spsk. olie.

Velbekomme!

Sådan genopvarmes persille.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Farmor: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!