Er det tid til lidt forandring? Du skal prøve denne hvidkål, den er afsindig lækker. Og fisken med sin kokos-sesampanering er også spændende. Og så er der kartofler til, så der også er lidt til de konservative ;).
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2241/533 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 48 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 443/106
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 600 g kuller u/skind
- ½ dl sesamfrø
- ½ dl kokosmel
- 1 æg
- ½ hvidkål (ca. 800 g)
- 2½ dl koncentreret hyldeblomstsaft – gerne hjemmelavet
- Revet skal fra 1 økologisk citron
- 15 g stegemargarine
Tilbehør:
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes kuller med hyldeblomst-hvidkål:
- Skrub/skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Skær hvidkålen i tynde strimler, og vend den med 2 tsk. fint salt, og lad den trække ca. 15 minutter, til den falder sammen.
- Kog imens hyldeblomstsaft og revet citronskal ind til en sirup.
- Skyl saltet af kålen, og pres vandet ud.
- Vend kålen i siruppen, og pynt med hakket fennikeltop.
- Del fisken i passende stykker.
- Rør sesamfrø og kokosmel sammen med lidt salt og peber.
- Vend fisken i sammenpisket æg.
- Vend derefter fisken i sesam-kokos-blandingen.
- Steg fisken i margarinen i ca. 3-5 minutter på hver side.
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet:
Helt sikkert en ”gemmer”