Råstegte kartofler er nemme at lave og så smager de bare lækkert til det meste – også til kuller-filet. Denne kuller-filet er stegt næsten færdig på skindsiden og får så lige et halvt minuts tid på den anden side også. Jeg har lavet en pestosauce til og honning- og balsamicostegte forårsløg.
Personer
Minutter
Tilbehøret – både de råstegte kartofler, de stegte forårsløg og saucen – kan bruges til mange andre retter også, f.eks. kyllingefrikadeller. Kuller-fileten kan også skiftes ud med torske- eller sejfileter.
Ingredienser
- 500 g kuller-filet med skind
- 1 tsk. sukker
- Olivenolie
- 4 forårsløg
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 1 spsk. honning
- 4 dl minimælk
- 2 spsk. hvedemel
- 1 spsk. let, flydende margarine
- 1 spsk. grøn pesto – evt. hjemmelavet pesto
- Evt. revet parmesan eller lignende ost
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 800 g kartofler
- Olivenolie
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes kuller-filet med råstegte kartofler
- Fjern evt. ben fra kuller-fileterne, og drys dem – fileterne, ikke benene – først med lidt salt så med lidt sukker på begge sider.
- Lad dem stå og trække i 20 minutters tid.
- Skrub imens kartoflerne, og skær dem i tykke skiver.
- Varm olie i en dyb stegepande, kom kartoffelskiverne i, drys med salt og peber, og lad kartoflerne stege i ca. 20 minutter, til de er gennemstegte. Vend af og til.
- Klargør imens forårsløgene ved at skære den øverste, ”dovne” del af toppen.
- Skær lidt af den friske top af, og læg den til side til pynt.
- Skær ”roden” af forårsløgene.
- Varm lidt olie i en stegepande, og svits løgene på alle sider.
- Tilsæt eddike og honning, og lad det karamellisere om løgene, hvorefter løgene tages op og holdes varme.
- Kartoflerne tages også op og lægges på fedtsugende papir.
- Skyl sukker og salt af fisken med isvand.
- Giv kuller-fileterne tre, fire rids på skindsiden, krydr med salt og peber, og steg dem med skindsiden nedad i rygende varm olie i ca. 4-5 minutter.
- Vend dem om, og steg i yderligere ½ minut.
- Tag fiskene af panden, og lad dem hvile tildækket.
- Pisk mælk, mel og margarine sammen i en kasserolle, kog op, og lad det koge i 5-7 minutter, til det bliver til en tyktflydende sauce.
- Smag til med pesto, salt og peber.
- Skær løgtoppene i ringe, og drys dem over maden evt. sammen med lidt revet ost.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2066/492 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 40 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 419/100
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g
Informationer
Opskriftens navn
Kuller-filet med råstegte kartofler
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on