Kørvelsuppe er en sund og nærende suppe – og så smager den faktisk prima, og den er hurtigt lavet, nem og billig. Der er faktisk ingen grund til ikke at lave den!

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 2 stilke persille
  • 1 kvist timian
  • 1 laurbærblad
  • 1 l bouillon
  • 4 gulerødder
  • 7 skalotteløg
  • 15 g Becel let, flydende margarine
  • 2 spsk. mel
  • 4 håndfulde kørvel
  • Peber
  • Salt

Tilbehør

  • 400 g grovflute
  • 4 æg

Sådan tilberedes kørvelsuppe

  1. Bind persille, timian og laurbærblad sammen til en suppevisk, og kom det i en gryde sammen med bouillonen.
  2. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
  3. Pil løgene, og skær dem i kvarte.
  4. Kom gulerødder og løg i bouillonen, og lad det hele koge, til grønsagerne er møre (10-15 min.)
  5. Kog æggene smilende (6 min. i kogende vand).
  6. Smelt margarinen i en gryde, og tilsæt mel.
  7. Tag suppevisken op af suppen.
  8. Rør margarine og mel i suppen.
  9. Lad det hele småkoge 3-4 minutter, og pisk det igennem.
  10. Skyl kørvel, og hak den.
  11. Tilsæt kørvel, og smag suppen til med salt og peber.
  12. Servér suppen med æg og lune flutes.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1915/456
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    364/87
    Protein: 3 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 12 g

Andre opskrifter med kørvel

Ovnstegt lyssej med hakket grønt

Ovnstegt lyssej med hakket grønt

Sambar tomato-labskovs med skinkeschnitzler

Sambar tomato-labskovs med skinkeschnitzler

Spareribs med kartoffelsalat

Spareribs med kartoffelsalat

Grillet rødspætteklapper med æblekompot og kokossauce

Grillet rødspætteklapper med æblekompot og kokossauce

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Kørvelsuppe
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)