Kørvelsuppe er en sund og nærende suppe – og så smager den faktisk prima, og den er hurtigt lavet, nem og billig. Der er faktisk ingen grund til ikke at lave den!
Personer
Minutter
Ingredienser
- 2 stilke persille
- 1 kvist timian
- 1 laurbærblad
- 1 l bouillon
- 4 gulerødder
- 7 skalotteløg
- 15 g Becel let, flydende margarine
- 2 spsk. mel
- 4 håndfulde kørvel
- Peber
- Salt
Tilbehør
- 400 g grovflute
- 4 æg
Sådan tilberedes kørvelsuppe
- Bind persille, timian og laurbærblad sammen til en suppevisk, og kom det i en gryde sammen med bouillonen.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
- Pil løgene, og skær dem i kvarte.
- Kom gulerødder og løg i bouillonen, og lad det hele koge, til grønsagerne er møre (10-15 min.)
- Kog æggene smilende (6 min. i kogende vand).
- Smelt margarinen i en gryde, og tilsæt mel.
- Tag suppevisken op af suppen.
- Rør margarine og mel i suppen.
- Lad det hele småkoge 3-4 minutter, og pisk det igennem.
- Skyl kørvel, og hak den.
- Tilsæt kørvel, og smag suppen til med salt og peber.
- Servér suppen med æg og lune flutes.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1915/456 - Energifordeling:
Protein: 15 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 57 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 364/87
Protein: 3 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Informationer
Opskriftens navn
Kørvelsuppe
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on